Nieuws


 • Nieuw zeer duurzaam hotel in de maak in Amsterdamse Houthaven

  Met het nieuwe hotel BOOT&CO krijgt de Houthaven aan het Amsterdamse IJ een echt icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School’ uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten en is een ode aan de Amsterdamse School. Het wordt een zeer duurzaam hotel met 84 ruime hotelappartementen.

  Lees verder..
 • Kantoorbelegger plaatst 3.500 zonnepanelen op 23 panden

  Kantoorbelegger NSI plaatst samen met haar partners KiesZon en Dutch Renewergy in totaal 3.500 zonnepanelen op 23 van zijn gebouwen. Daarmee zet het bedrijf een belangrijke stap bij het realiseren van de doelstelling om 10% van het energieverbruik van de portefeuille op te wekken met zonne-energie.

  Lees verder..
 • Stadion FC Utrecht duurzame proeftuin voor slimme en gezonde toepassingen

  Stadion Galgenwaard – de thuisbasis van FC Utrecht – wordt getransformeerd tot een ‘Smart Connected Stadium’. Het is de bedoeling dat het stadion een proeftuin wordt voor een ‘healthy phigital experience’. Oftewel: een plek waar de fysieke wereld en de digitale wereld in elkaar vloeien ten gunste van de gezondheid, het plezier, de beleving en het gemak van de bezoekers.

  Lees verder..
 • Nul op de meter appartementen in Vlijmen

  Wooncorporatie Woonveste en BAM Wonen hebben een design-and-build-overeenkomst getekend voor de realisatie van vijftig Nul-op-de-Meter appartementen in de wijk Vliedberg in Vlijmen. De woningen zijn bestemd voor sociale verhuur.

  Lees verder..
 • Monumentale hoofdkantoor Shell in Den Haag wordt gerenoveerd

  Het monumentale hoofdkantoor C30 van Shell International aan de Carel van Bylandtlaan in Den Haag wordt volledig gerenoveerd. De klus wordt door BAM Bouw en Techniek uitgevoerd.

  Lees verder..
 • Ambitieuze klimaatplannen in Rotterdam en Den Haag

  Zowel Rotterdam als Den Haag hebben onlangs ambitieuze plannen gepresenteerd om hun stad klimaatbestendiger te maken. Rotterdam gaat jaarlijks gemiddeld 8.000 wonigen aardgasvrij maken, zodat in 2050 de stad aardgasvrij is. Terwijl Den Haag inzet duurzame bouw en mobiliteit om zo ‘Parijsproof’ te worden.

  Lees verder..
 • Hotel en woningen op Landgoed Soestdijk

  Voor € 1,7 miljoen heeft het consortium Made by Holland het paleis Soestdijk en het bijbehorende landgoed gekocht van het Rijksvastgoedbedrijf. 

  Lees verder..
 • Nieuw woningconcept Smartwoning betaalbaar en duurzaam

  Een betaalbare, duurzame woning met standaard een epc van 0; dat moet de Smartwoning zijn. Woningontwikkelaar Timpaan heeft het woonconcept ontwikkeld. Naar verwachting wordt dit concept nog dit jaar in projecten in Heiloo en Ursem in verkoop gebracht.

  Lees verder..
 • Eerste paal voor science-bedrijfsverzamelgbouw Matrix VII

  De eerste paal voor bedrijfsverzamelgebouw Matrix VII op het Amsterdam Science Park is afgelopen dinsdag geslagen. Christa Hooijer, directeur Institutenorganisatie NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) verrichtte de officiële handeling. NWO is een van de organisaties die na oplevering in het gebouw zal intrekken.

  Lees verder..
 • Vier sterren voor duurzame ontwikkeling nieuw bedrijventerrein Dordrecht

  De gemeente Dordrecht heeft onlangs het BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling certificaat uitgereikt gekregen. Het gaat om een vier sterren BREEAM-NL keurmerk voor het nieuw te ontwikkelen gebied Dordtse Kil IV.

  Lees verder..
Terug naar boven