Nieuw woningconcept Smartwoning betaalbaar en duurzaam


  • Nieuw woningconcept Smartwoning betaalbaar en duurzaam

Een betaalbare, duurzame woning met standaard een epc van 0; dat moet de Smartwoning zijn. Woningontwikkelaar Timpaan heeft het woonconcept ontwikkeld. Naar verwachting wordt dit concept nog dit jaar in projecten in Heiloo en Ursem in verkoop gebracht.

De Timpaan Smartwoning is een betaalbare, kwalitatief hoogwaardige woning. De woning is 6 meter breed, heeft een glazen gevel, een veranda en een groot dakoverstek. Daarnaast heeft de woning standaard een EPC van 0 en is om te vormen naar nul-op-de-meter (NOM).

Brede doelgroep

Timpaan wil met dit concept voor een grondgebonden woning een brede doelgroep bereiken. Het woonconcept moet ook bereik worden voor singles of mensen die minder te besteden hebben.

Efficiënt ruimtegebruik

De woningen kunnen worden gegroepeerd rond een gemeenschappelijk binnengebied, zoals een hofje, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor de grondexploitatie. Het zeer efficiënte ruimtegebruik en de hoge woningdichtheid zorgen voor een aantrekkelijke grondexploitatie waardoor een hoge grondwaarde en een lage verkoopprijs mogelijk is. Dat maakt het Smartconcept interessant voor veel locaties, aldus Timpaan.

Bron: Timpaan

  • E-mail

permalink

Terug naar boven