Nieuws


 • Transformatie koepelgevangenis Haarlem in beeld

  De voormalige koepelgevangenis van Haarlem wordt omgebouwd tot een totaal nieuwe bestemming.

  Lees verder..
 • Tandheelkundegebouw Nijmegen opent deuren

  De renovatie van het Tandheelkundegebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen is deze zomer gereed gekomen, net voordat het nieuwe collegejaar start. Het resultaat is een energiezuinig en duurzaam gebouw dat 70% minder energie gebruikt.

  Lees verder..
 • Voormalige Spaceboxen worden flexwoningen in kantoorpand Woonbedrijf

  Het voormalige kantoorpand van woningcorporatie Woonbedrijf aan de Willemstraat 28 in Eindhoven ondergaat een bliksemsnelle transformatie. De woningcorporatie kleine studio’s en appartementen van 18 m2 tot 52 m2 voor Flexwonen. Daarvoor gebruikt ze eerder gebruikte Spaceboxen.

  Lees verder..
 • Circulaire en modulaire woningen op Zeeburgia-terrein

  De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot en circulair woningbouwer NEZZT hebben eind juli een contract ondertekend voor de realisatie van 250 studio’s in de sociale sector. Het woongebouw komt te staan op het terrein van de Amsterdamse voetbalclub Zeeburgia en is ontworpen in samenspraak met het Amsterdamse architectenbureau Kok Harleman.

  Lees verder..
 • Bouw gestart van niew duurzaam distributiecentrum online-super Picnic

  Online supermarkt Picnic bouwt een nieuw distributiecentrum van 35.000 vierkante meter in Utrecht Lage Weide dat uitgerust wordt met 20.000 vierkante meter zonnepanelen. Mede daardoor is het gekwalificeerd voor BREEAM-NL Excellent.

  Lees verder..
 • Innovatieve buitengevel voor 150 appartementen in voormalige Amsterdamse kantoren

  Kantoren aan de Nieuwpoortstraat 82-98 in Amsterdam zijn naar 150 nieuwe appartementen getransformeerd. De begane grond blijft in gebruik als commerciële ruimte, waar bedrijven zich kunnen huisvesten. Om de 150 appartementen te kunnen maken wordt er over de hele lengte van het gebouw een opbouw op de 4e en 5e verdieping gerealiseerd.

  Lees verder..
 • Arnhem succesvol in ombouwen kantoren

  Sinds 2013 heeft Arnhem maar liefst 105.000 vierkante meter vastgoed een nieuwe bestemming gegeven. Alleen al in de Arnhemse binnenstad zijn er de afgelopen periode ruim 600 woningen gerealiseerd op plekken waar eerder kantoor- of winkelruimte was. Daarmee is Arnhem landelijk een van de koplopers als het gaat om het aantal transformaties naar wonen.

  Lees verder..
 • Voormalige kantoor Octrooiraad worden appartementen

  BAM Wonen transformeert het voormalige kantoorpand aan het Willem Witsenplein in Den Haag tot woonappartementencomplex. In dit unieke pand was ooit de Octrooiraad gevestigd. BAM Wonen doet dit in opdracht van Willem Witsen VOF, een investeringsvehikel van ontwikkelaar ReShape Properties in samenwerking met Wilma Wonen.

  Lees verder..
 • Slimmer werken-kantoor genomineerd voor award

  Het kantoor van Plantronics in Hoofddopr maakt kans op de Winning Workplace Award. De prijs wordt door JLL eens in de 2 jaar uitgereikt aan het bedrijf dat vooruitstrevend en innovatief invulling geeft aan ontwikkelingen op de kantoorgebruikersmarkt.

  Lees verder..
 • Nieuw duurzaam distributiecentrum voor Eosta in Waddinxveen

  Het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van Eosta met een totale grootte van 19.500 m² wordt duurzaam gebouwd. Architect is Thomas Rau, die ook dit pand zo wil bouwen dat het gezien kan worden als een grondstoffendepot. Het pand wordt door VolkerWessels Vastgoed ontwikkeld samen met VolkerWessels Logistics Development.

  Lees verder..
Terug naar boven