Nieuws


 • Circa 100.000 werkplekken van Rijk worden circulair

  Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding voor de levering van circulaire kantoorinrichting definitief gegund aan Gispen en Rohde & Grahl. De opdracht omvat dat onder meer tafels, stoelen en kasten voor ongeveer 100.000 werkplekken van het Rijk straks bestaan uit zo veel mogelijk materialen die al in omloop zijn.

  Lees verder..
 • Blijmerflat Kleiburg winnaar Dutch Design Awards 2017

  De belangrijke Future Award van de Dutch Design Awards is afgelopen zaterdag gewonnen door DeFlat Kleiburg van NL Architects en XVW architectuur. Zij zijn ook de winnaar in de categorie Habitat.

  Lees verder..
 • Modulaire huurappartementen in Zwolle

  De Mimosastraat in Zwolle krijgt 28 flexibele, modulaire appartementen. Woningstichting SWZ en ontwikkelaar NEZZT tekenden een overeenkomst voor de woningen voor woningzoekenden die met spoed gehuisvest moeten worden. 

  Lees verder..
 • Duurzame retailpanden in 2017 in waarde gestegen

  Verduurzaamde gebouwen in de Nederlandse retail sector zijn 10,3% meer waard dan panden die minder energiezuinig zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Universiteit Maastricht in samenwerking met ING Real Estate Finance. In 2016 was de meerwaarde nog 9%.

  Lees verder..
 • Multifunctionele accommodatie met meerdere gebruikers

  Een multifunctionele accommodatie in Barendrecht krijgt meerdere gebruikers. Het gebouw huisvest onder andere basisschool De Hoeksteen en kinderopvang Eiland Marlyne. 

  Lees verder..
 • Zonnepanelen op Gazelle fietsfabriek in Dieren ook voor omwonenden

  Gazelle krijgt de volgens eigen zeggen meest duurzame fietsfabriek van Nederland. Op het dak van de fabriek in Dieren worden vanaf volgend jaar 6.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Huishoudens in de omgeving kunnen profiteren van de groene stroom die Gazelle opwekt.

  Lees verder..
 • Circulaire transformatie in Kerkrade krijgt 5 miljoen EU-subsidie

  Drie hoogbouwflats in de wijk Bleijerheide in Kerkrade worden zo circulair mogelijk getransformeerd tot 125 nieuwe sociale huurwoningen. Daarvoor hebben woningcorporatie HEEMwonen, de gemeente Kerkrade en IBA Parkstad Europese subsidie van € 5 miljoen ontvangen.

  Lees verder..
 • “Restwarmte uit datacenters benutten voor woningen”

  De processen binnen deze datacenters leveren veel restwarmte op. Met de groei van datacenters in Nederland zijn met deze restwarmte 2 miljoen bestaande woningen te verwarmen in 2030. Dat stelt Unica in een whitepaper.

  Lees verder..
 • Energieneutraal gemeentehuis Nieuwerkerk eerst duurzaam gedemonteerd

  Het nieuwe gemeentehuis Zuidplas aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt energieneutraal. Na oplevering krijgt dit gemeentehuis een BREEAM-NL excellent certificaat. Daar ondertekenden Daan de Haas, wethouder gemeente Zuidplas en Durk van Loon, commercieel directeur Heembouw Rotterdam ondertekenden samen het contract op het kantoor van de Dutch Green Building Council (DGBC) in Rotterdam.

  Lees verder..
 • Zwolse Hogeschool Viaa van energielabel G naar A+

  Hogeschool Viaa in Zwolle en BAM Energy Systems hebben op de Dag van de Duurzaamheid op dinsdag 10 oktober een overeenkomst getekend voor de levering van duurzame energie voor het schoolgebouw, dat in zijn geheel wordt gerenoveerd.

  Lees verder..
Terug naar boven