Nieuws


 • Bouw nieuw stadskantoor Hengelo van start

  Vorige week hebben de gemeente Hengelo en de bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo de overeenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van het stadskantoor Hengelo.

  Lees verder..
 • PD Testlab: innovaties testen in innovatief gebouw bij TU Delft

  Op het binnenterrein van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft staat sinds kort het Delft Product Development (PD) Lab. Het voorbeeld van innovatief bouwen biedt de komende jaren onderdak aan onderzoek naar nieuwe realisatietechnieken. Studenten en onderzoekers kunnen er bovendien kennismaken met de praktijk van alledag volgens het principe 'leren door te maken'.

  Lees verder..
 • Bouw nieuw stadskantoor Hengelo van start

  Vorige week hebben de gemeente Hengelo en de bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo de overeenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van het stadskantoor Hengelo.

  Lees verder..
 • Nieuw centrumgebied met hotel in Amsterdam-Noord

  Een nieuw centrumgebied verrijst in Amsterdam-Noord, met ruim 600 appartementen, 550 m2 commerciële ruimte en een hotel. Blauwhoed en AM ontwikkelen in dit gebied op twee locaties: 1N2 en Z1.  

  Lees verder..
 • Stadswarmte voor Rotterdams winkelcentrum

  In de transitie naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving in 2030 kunnen warmtenetten een belangrijke rol spelen. Het Rotterdamse winkelcentrum Hoogvliet laat zien hoe dat nu al werkt. 

  Lees verder..
 • Hotelketen geeft bij nieuwbouw hoge prioriteit aan duurzaamheid

  Van der Valk Hotel Heerlen staat nog enkele maanden in de steigers, voordat de nieuwbouw in september wordt betrokken. In januari 2016 verwoestte een brand het hoofdgebouw volledig. 

  Lees verder..
 • Congres belicht revolutie van biobased bouwen

  De bouwkolom gaat met de overgang van een lineaire naar een circulaire economie ingrijpend veranderen. Alle ogen richten zich op biobased bouwen, een van de hoekstenen van de circulaire bouweconomie. Over biobased bouwen organiseren het vakblad Stedebouw & Architectuur en het Centre of Expertise Biobased Economy van Avans Hogeschool op 12 mei in De Koepelhal in Tilburg het congres The Biobased (R)evolution.

  Lees verder..
 • Online applicatie helpt vastgoedeigenaren bij energietransitie

  ABN Amro gaat vanaf vandaag haar commercieel vastgoedklanten gericht ondersteunen bij de verduurzaming van hun vastgoed. Een online applicatie biedt klanten inzicht in energiebesparingsmogelijkheden, inclusief de te bereiken CO2 reductie en terugverdientijden. ABN Amro stelt 1 miljard financiering beschikbaar om de investeringen te realiseren en brengt klanten in contact met partners. Dit initiatief is ontwikkeld in samenwerking met adviesbureau CFP.

  Lees verder..
 • Duurzame transformatie voor hoofdkantoor Delta Electronics

  Delta Electronics, actief op het gebied van oplossingen voor stroom- en warmtebeheer, heeft zijn Europese hoofdkantoor in Hoofddorp gerenoveerd en getransformeerd tot een zeer duurzaam gebouw. Het vernieuwde kantoor zal naar verwachting tot 45% energiezuiniger zijn dan voorheen. Annemarie van Doorn overhandigde het BREEAM-NL certificaat met de kwalificatie Very Good. Het kantoorgebouw draagt nu tevens het energielabel A.

  Lees verder..
 • Bouw congreshotel en woontoren Amsterdamse Overhoeks van start

  In mei 2017 begint aannemer ZÜBLIN Nederland met de bouw van Congreshotel en Woontoren Overhoeks. Dat maakten ontwikkelaar IES Immobilien en investeerder INVESTER United Benefits op vorige week donderdag 13 april bekend. Het project, ontworpen door Team V Architectuur, omvat twee hoge torens met respectievelijk een congreshotel en woningen. Diverse bars en restaurants, een congrescentrum, een spa en wellness en een weelderige daktuin maken het complex tot een levendige ontmoetingsplek voor zowel Amsterdammers als bezoekers. De verwachte oplevering is in 2020.

  Lees verder..
Terug naar boven