Nieuws


 • Nieuw woonconcept voor dementerende ouderen

  Zorgorganisatie Beweging 3.0 heeft in Amersfoort voor het Sint Elisabeth Verpleegen Gasthuis een nieuw woonconcept voor dementerende ouderen geïntroduceerd. Verlichting speelde daarin een belangrijke rol, want goed licht heeft een positief effect op het welbevinden van de bewoners. Aan leverancier en adviseur Led Supply Europe uit Heteren was het de taak om aan die wens gehoor te geven. “De doelgroep is heel specifiek en per ruimte moet je een afweging maken.”

  Lees verder..
 • Zorgcentrum De Vleugels: als energie-efficiëntie bepalend is

  Energie-efficiëntie en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Scoren op de meetlat van efficiëntie betekent vaak dat ook de duurzaamheidswaardering omhoog gaat. In alle sectoren doet die trend zich voor – ook in de zorg waar steeds vaker verouderde zorgcomplexen op grond van energieoverwegingen worden gerenoveerd.

  Lees verder..
 • De Spakler is eerste energieneutrale woontoren van Nederland

  De eerste energieneutrale woontoren van Nederland is een feit. ‘De Spakler’ in de Amsterdamse woonwijk Amstelkwartier is 73 meter hoog, heeft een EPC van 0 en werd in 19 maanden tijd gebouwd en opgeleverd.

  Lees verder..
 • Binnenstedelijke herontwikkeling ‘Paradijs’ in Arnhem opgeleverd

  Begin juli was het feest in Arnhem-centrum: wethouder Gerrie Elfrink en Eltjo Bouwman, directeur wonen bij projectontwikkelaar Blauwhoed, leverden het nieuwbouwproject Paradijs officieel op aan de bewoners. De 30 stadswoningen, 9 herenhuizen en 2 notariswoningen aan het autovrije straatje tussen Turfstraat en Arien Verhoeffstraat, kenmerken zich door de authentieke bouwstijl.

  Lees verder..
 • BREEAM-NL 3 sterren voor zorggebouw MIJN in Brunssum

  De nieuwbouw van MIJN, centrum voor medische zorg aan de Prins Hendriklaan in Brunssum is dit voorjaar beloond met een drie sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat.

  Lees verder..
 • Eindhovense binnenstad krijgt ‘Groene Bergen’

  Het gebied rondom de Deken Van Somerenstraat wordt omgetoverd tot Nieuw Bergen. Het ontwerp van architectenbureau MVRDV voorziet in veel ‘licht en lucht’, groene daken, zonnepanelen en groen in de openbare ruimte. SDK Vastgoed ontwikkeld het pand.

  Lees verder..
 • Tweederde kantoorgebouwen verbruikt meer energie dan energielabel aangeeft

  Maar liefst 65% van de Nederlandse kantoorgebouwen heeft een hoger energieverbruik dan het bijbehorende energielabel aangeeft. Hoe beter het energielabel, hoe slechter de prestatie zoals verwacht conform het energielabel. Van de panden met een energielabel C of beter presteert namelijk zelfs 70% slechter dan je op basis van het label zou verwachten. Dat blijkt uit onderzoek van e-nolis, uitgevoerd bij 119 gebouwen met een totaal vloeroppervlak van 1,1 miljoen vierkante meter.

  Lees verder..
 • Meer dan 2 miljoen m2 kantorenpanden beschikbaar voor 35.000 woningen

  De Transformatieatlas van Rabobank toont aan dat transformatie van kantoorpanden naar woonhuizen nog steeds een belangrijke bijdrage kan leveren aan het invullen van de tekorten op de woningmarkt. Ook draagt deze grootschalige transformatie bij aan de verduurzaming van vastgoed. Verder valt in De Transformatieatlas te lezen dat er buiten de Randstad nog volop transformatiekansen liggen.

  Lees verder..
 • Tijdelijke kerk met wanden van folie

  Een tijdelijk paviljoen, opgebouwd uit een houten frame en opblaasbare wanden van folie. Met dat ontwerp heeft Hester Poortinga de ontwerpcompetitie ‘Alles door de Kerkdeur’ van stichting BOEi gewonnen.

  Lees verder..
 • Circulair paviljoen in stationsgebied Utrecht

  Strukton, Ballast Nedam en Facilicom gaan samen met Albron het circulaire horeca- en ontmoetingspaviljoen The Green House bouwen, dat waarschijnlijk in het voorjaar van 2018 klaar is. 

  Lees verder..
Terug naar boven