Nieuws


  • Sporthal en appartementen in Vlaardingen energieneutraal

    In Vlaardingen wordt een energieneutrale sporthal- en appartementencomplex in het Centrumplan Westwijk gerealiseerd. Daarvoor hebben wethouder Hoekstra van de Gemeente Vlaardingen (rechts), directeur Krijgsman van aannemerij Waal en directeur-bestuurder Kolsteeg van Waterweg Wonen onlangs de overeenkomsten getekend.

    Lees verder..
  • Concertgebouw eerste concertzaal met BREEAM certificaat

    Het Koninklijk Concertgebouw heeft als eerste concertzaal in Nederland een BREEAM-NL In Use certificering verworven. Het Concertgebouw ontvangt dit certificaat door de vooruitgang die het de afgelopen jaren boekte op de onderdelen ‘gebouw’ en ‘ beheer’.

    Lees verder..
  • 216 Utrechtse appartementen naar energielabel A

    Deze maand start BAM Wonen met de werkzaamheden om 216 appartementen in Utrecht te verduurzamen. 

    Lees verder..
  • Glasfolie op ramen verbetert leer- en werkklimaat

    Deze week start het nieuwe schooljaar van MBO De Maalderij in Amstelveen. De afgelopen weken zijn hier meerdere werkzaamheden uitgevoerd, zodat studenten, docenten en medewerkers met een frisse start aan het nieuwe jaar kunnen beginnen. 

    Lees verder..
  • Duurzame nieuwbouw Hogeschool Rotterdam opgeleverd

    Het nieuwe, duurzame onderwijsgebouw van Hogeschool Rotterdam  aan de Kralingse Zoom is onlangs feestelijk geopend tijdens de opening van het collegejaar. Het gebouw is ontworpen door Paul de Ruiter Architects en biedt onderdak aan de economische opleidingen, die voorheen verspreid waren over verschillende locaties.

    Lees verder..
  • Duurzaam Gebouwd communicatiepartner TVVL

    Duurzaam Gebouwd neemt per 1 oktober 2017 de exploitatie van TVVL Magazine over van Merlijn Media. 

    Lees verder..
  • Innovatief blauw-groen dak koelt de stad en voorkomt wateroverlast

    Op het Marineterrein in Amsterdam is afgelopen vrijdag 8 september het innovatieve, blauw-groene dak SmartRoof 2.0 geopend. Het hete, bitumen dak van gebouw ‘002’ is omgevormd tot een verkoelende, groene oase in het hart van de stad. Op dit dak wordt de komende twee jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het koelend effect van verdamping en het tegengaan van het stedelijk hitte-eiland-effect. Ook kan het dak intense regenbuien opvangen en daarmee wateroverlast voorkomen.

    Lees verder..
  • Kantoren met label C stijgt in 2017 fors

    Steeds meer kantoren hebben afgelopen jaar een groen energielabel gekregen, . Ten opzichte van augustus 2016 is het aandeel geregistreerde energielabels met C of beter gestegen met 71%. Het aantal afgemelde energielabels G t/m D steeg anderzijds met 40%. Een en ander blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

    Lees verder..
  • Heijmans verduurzaamt bijna 1000 woningen in Groningen

    In opdracht van corporatie Lefier uit Groningen renoveert Heijmans in twee jaar tijd bijna duizend woningen. Doel is het wooncomfort verbeteren en de huizen energiezuiniger maken.

    Lees verder..
  • Studentenwoningen in The Green Village

    Vanaf september verhuurt studentenhuisvester Duwo de eerste 2 studentenwoningen in The Green Village. Dit is de proeftuin voor onderzoek naar duurzame nieuwe technieken op de TU-campus in Delft.

    Lees verder..
Terug naar boven