Vier sterren voor duurzame ontwikkeling nieuw bedrijventerrein Dordrecht


  • Vier sterren voor duurzame ontwikkeling nieuw bedrijventerrein Dordrecht

De gemeente Dordrecht heeft onlangs het BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling certificaat uitgereikt gekregen. Het gaat om een vier sterren BREEAM-NL keurmerk voor het nieuw te ontwikkelen gebied Dordtse Kil IV.

Dordtse Kil IV is het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein van 110 hectare bruto, waarvan circa 65 hectare uitgeefbaar is. Dordtse Kil IV ligt op de Westelijke Dordtse Oever, het uitgestrekte werkgebied langs de A16, gelegen tussen groen en water, met een uniek maritiem, duurzaam en logistiek profiel. Wethouder Economische zaken en Grond- en Vastgoedbedrijf Jasper Mos: “We willen van de Westelijke Dordtse Oever een gebied maken dat niet alleen groen is van buitenaf, maar ook van binnenuit. Met duurzame gebouwen, duurzaam energiegebruik en zichtbaar groen".

De ondernemers worden uitgedaagd huisvesting en bedrijfsprocessen duurzaam in te richten. Energietransitie, mobiliteit, circulaire economie en ruimtegebruik staan hierbij centraal.

Hoogwaardig, duurzaam en innovatief

Met bedrijventerrein Dordtse Kil IV richt de gemeente Dordrecht zich nadrukkelijk op de logistieke sector. De ligging aan de A16, op de centrale as Rotterdam-Antwerpen met goede verbindingen naar het achterland, in de directe nabijheid van diep vaarwater (de zeehaven Dordrecht Inland Seaport) en ontsluiting via het spoor, levert veel synergie- en milieuvoordelen op.

Dordtse Kil IV krijgt een hoogwaardig, duurzaam en innovatief karakter met een voorbeeldfunctie voor andere bedrijventerreinen in de regio. Het wordt niet alleen landschappelijk ingepast, maar zal ook landschappelijke waarden toevoegen op het terrein zelf.

Koploper

Annemarie van Doorn van de Dutch Green Building Council is blij dat zij het BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling certificaat mocht uitreiken: “Deze gebiedsontwikkeling is het zesde project in Nederland met een BREEAM-NL kwalificatie. Daarmee laat de Dordrecht zien dat ze bij de koplopers behoort als het gaat om het behalen van de klimaatdoelstellingen. Ik vind het sterk dat met deze duurzame gebiedsontwikkeling niet alleen wordt gekeken naar de duurzaamheidprestatie van slechts een enkel gebouw, maar van een heel gebied!”

Bron: DGBC / Gemeente Dordrecht

  • E-mail

permalink

Terug naar boven