Nieuws


 • Veel daglicht in nieuw biotechcenter DSM in Delft

  Chemie- en biotechnologiebedrijf DSM heeft vorige maand in Delft een nieuw, hypermodern biotechnologie center in gebruik genomen. Het nieuwe center, Lab 6 geheten, vervangt het huidige Beijerinck-laboratorium uit 1984. Dat is te klein, verouderd en in uiteenlopende opzichten niet meer aan de eisen en behoeften van deze tijd voldoet. Het nieuwe gebouw kent een hoge mate van daglichtontvangst.

  Lees verder..
 • Nieuw crematorium in Eelderwolde wordt BREEAM Excellent

  Een crematorium dat BREEAM Excellent gecertificeerd moet worden, daarvoor  is onlangs in het Drentse Eelderwolde de eerste paal geslagen. BAM Bouw en Techniek - Regio Noord bouwt het nieuwe crematorium in opdracht van Respectrum Crematoria.

  Lees verder..
 • Demontabele judoaccommodatie op Papendal

  Sportcentrum Papendal beschikt sinds kort over een nieuwe topsportaccommodatie  voor judoka’s. Een bijzondere hal, vanwege het demontabele karakter en de korte bouwperiode. Demontabel-bouwenspecialist Neptunus bouwde de judoaccommodatie in slechts enkele weken. 

  Lees verder..
 • Groen dak voor oud V&D-pand Buikslotermeerplein in Amsterdam

  Een nieuw ontwerp voor het oude V&D-pand aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam is de eerste stap naar een levendiger en aantrekkelijker winkelgebied. Het pand wordt getransformeerd tot een multifuntioneel en volwaardig onderdeel van winkelcentrum Boven ’t Y en biedt ruimte aan vijf winkels en een sportruimte.

  Lees verder..
 • Voormalige TU-faculteit in Delft nu kantoor voor woningcorporatie DUWO

  Na een uitgebreide en duurzame restauratie functioneert de voormalige TU-faculteit Physica en Electrotechniek aan de Kanaalweg in Delft nu als kantoor voor woningcorporatie DUWO. Daarnaast biedt het gebouw huisvesting aan internationale studenten.

  Lees verder..
 • Voormalige kazerne in Ede omgebouwd tot duurzame huurappartementen

  Vier rijksmonumentale gebouwen op de voormalige Elias Beeckman kazerne in Ede worden duurzaam getransformeerd. Bouwbedrijf Noordersluis verbouwt in opdracht van Bouwinvest de gebouwen tot 64 vrije sector huurappartementen.

  Lees verder..
 • Houten woontoren langs de Amstel in de maak

  Lingotto en ABN AMRO gaan samen een unieke houten woontoren bouwen aan de Amstel in Amsterdam, onder de naam HAUT. Lingotto is de ontwikkelaar van het gebouw, ABN AMRO is kennispartner op het gebied van duurzaam en circulair bouwen. Met hun samenwerking willen beide partijen zoveel mogelijk kennis opdoen en deze delen met de bouw- en vastgoedsector.

  Lees verder..
 • Duurzaam en open kantoor langs A10 met kassen op dak

  Being Development en Steengoed BMA ontwikkelen een duurzaam kantoorgebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam. Dit opmerkelijke gebouw gaat creatieve bedrijven een innovatieve werkplek bieden. Het concept is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met OZ Architecten en Cushman & Wakefield en broedplaatsontwikkelaars Erwin Schuster en Micha Wijngaarde.

  Lees verder..
 • Hoge mate van duurzaamheid bij renovatie stadhuis Woerden

  De duurzame renovatie aan het stadhuis en het Regionaal Historisch Centrum (RHC) in Woerden is  gegund aan BAM Bouw en Techniek uit Bunnik. De bouwer gaat een heel duurzaam gebouw neerzetten. Ook het feit dat BAM zelf duurzaam onderneemt was een belangrijk criterium. Op 1 juni 2017 start BAM met de werkzaamheden en naar verwachting is de renovatie 1 juli 2018 klaar.

  Lees verder..
 • Gratis whitepaper stippelt route uit naar gezond gebouw

  Duurzaam Gebouwd-partner en advies- en ingenieursbureau DGMR en BBA Binnenmilieu krijgen steeds vaker vragen over WELL. Van aannemers, architecten, vastgoedbeheerders en installatiebureaus die willen weten wat WELL Building Standard inhoudt en wat het in hun situatie kan betekenen. Voor deze partijen schreven DGMR en BBA de white paper 'Naar een gezond gebouw met de WELL Building Standard'. De whitepaper is nu gratis te downloaden op Buildingholland.nl.

  Lees verder..
Terug naar boven