Nieuws


 • Kantoorgebouw New Tide in Rotterdam gerenoveerd van E naar A-label

  Het door OVG Real Estate vernieuwde kantoorgebouw New Tide in Rotterdam is vorig week officieel geopend. Nadat de eerste werknemers van het Politiedienstencentrum (PDC) begin dit jaar in het gebouw traden, is New Tide nu volledig door hen in gebruik. Het pand uit 1988 is in 2015 door OVG aangekocht en grondig gerenoveerd van een E-label naar een A-label.

  Lees verder..
 • Transformatie voor Grote Belastingkantoor Den Haag

  Het voormalige Grote Belastingkantoor in Den Haag recht tegenover station Hollands Spoor krijgt, na zeven jaar leegstand, een gedaanteverwisseling. De 14.000 vierkante meter kantoorvloer wordt een modern en levendig complex van woningen, hotel en horeca. In het gebouw komen 66 middeldure huurappartementen en 199 hotelkamers. In de plint behouden de huidige supermarkt en horeca hun plek, versterkt met nieuwe bedrijvigheid.

  Lees verder..
 • Stadskantoor Venlo wint Amerikaanse architectuurprijs

  Het ontwerp voor het in oktober geopende duurzame Stadskantoor Venlo is deze week in de prijzen gevallen bij de Amerikaanse Architizer A+Awards. Het door Kraaijvanger Architects ontworpen stadskantoor is ontwikkeld volgens de Cradle to Cradle-filosofie en ging er in de categorie Beste Overheidsgebouwen met zowel de jury- als de publieksprijs vandoor. De uitreiking van deze architectuur- en designprijs is op 11 mei in New York tijdens de start van de NYCxDesign week.

  Lees verder..
 • Vijf verschillende type woningen in ecowijk de Kiem

  Met de ondertekening van de overeenkomsten met de gemeente Arhem is gestart met de bouw van ecowoningen in de Arhemse wijk De Kiem. Carl-peter Goossen, voorzitter van DNA in de bouw, en wethouder Gerrie Elfrink namens de gemeente Arnhem tekende de overeenkomsten met vijf verschillende partijen voor de ontwikkeling van 61 duurzame woningen.

  Lees verder..
 • Nieuwe Politiedienstencentrum Zwolle geopend

  Dankzij een slim ontwerp is het nieuwe Politiedienstencentrum Zwolle klaar voor het Nieuwe Werken in de vergrotende trap. Door een gezoneerde indeling kan men er nu werken in een omgeving van reuring gezamenlijkheid tot rust en concentratie.

  Lees verder..
 • 480 woningen verduurzaamd van F naar A-label

  In 2017 verduurzaamt ASR Vastgoed Vermogensbeheer 480 woningen naar label A. Het gaat om 49 woningen in de Nieuwegeinse wijk Hoog Zandwijk, 250 woningen aan de Bonifatiuslaan in Hilversum en 81 woningen aan de Staalmeesterslaan in Amsterdam. De meeste woningen hebben label F.

  Lees verder..
 • Winkelcentrum Hilversum weer eigentijds en toekomstbestendig

  Na de bouwperiode van 2,5 jaar wordt het winkelcentrum Kerkelanden op 12 en 13 mei feestelijk geopend. Het Hilversumse winkelcentrum is door AM Real Estate Development in opdracht van eigenaar DELA Vastgoed volledig herontwikkeld.

  Lees verder..
 • C3 Living: op naar 1000 units in 2020

  Er staan er momenteel nog maar 8, maar de ambitie is dat er in 2020 1000 woonunits van C3 Living te vinden zijn. Dat betekent voor de komende jaren een explosieve groei van deze duurzame, betaalbare en flexibele vorm van huisvesting, die vanuit Cradle to Cradle-bolwerk Venlo de rest van Nederland moet gaan veroveren.

  Lees verder..
 • Monumentale treinloods omgeturnd in hippe en gezonde werkplekken

  In samenwerking met de NS en verschillende partners transformeert werkcommunity UCo een monumentale treinloods in een inspirerende duurzame werklocatie. Energieneutraal, CO2 neutraal, afvalloos en waterneutraal zijn de ambitie. En dit alles in een gebouw waar daglicht de boventoon voert.

  Lees verder..
 • Twee Purmerendse flats worden duurzaam gerenoveerd

  Intermaris heeft grootse en duurzame plannen met Mercuriusflat I en II in Wheermolen-West in Purmerend. De bewoners van de twee flats zijn afgelopen 20 maart geïnformeerd over de plannen voor hun flat. Zowel de voor- als achtergevel van de woningen wordt vervangen en ook in de woningen vinden werkzaamheden plaats. Onder andere het kookgas wordt uit de woningen verwijderd.

  Lees verder..
Terug naar boven