Eerste paal voor science-bedrijfsverzamelgbouw Matrix VII


  • Eerste paal voor science-bedrijfsverzamelgbouw Matrix VII

De eerste paal voor bedrijfsverzamelgebouw Matrix VII op het Amsterdam Science Park is afgelopen dinsdag geslagen. Christa Hooijer, directeur Institutenorganisatie NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) verrichtte de officiële handeling. NWO is een van de organisaties die na oplevering in het gebouw zal intrekken.

Matrix VII is een science incubator waarin meerdere bedrijven kantoren en onderzoeksfaciliteiten kunnen huren. Een van de grotere huurders in het gebouw wordt NWO-instituut ARCNL, dat zich bezighoudt met nanolitografie. Het gebouw, met ongeveer 10.000m2 vloeroppervak, heeft een doordachte, heldere en vooral flexibele structuur en biedt alle omstandigheden voor hoogwaardige onderzoek, zoals bijvoorbeeld trillingsarme vloeren.

Ontmoeting in atria

Twee kleine atria fungeren als plekken voor ontmoeting en kruisbestuiving tussen de onderzoekers en medewerkers van de verschillende organisaties. Natuurlijk is Matrix VII ook een duurzaam gebouw; een reeks van maatregelen zorgt ervoor dat BREEAM ‘very good’ behaald kan worden.

Eerste paal voor science-bedrijfsverzamelgbouw Matrix VII

Ontwerpteam

Het verantwoordelijke ontwerpteam bestaat uit Ector Hoogstad Architecten (EHA), Deerns en IMd. De bouwcombinatie Züblin / Croonwolter&dros is verantwoordelijk voor de uitvoering. Stone22 treedt in het project op als gedelegeerd ontwikkelaar en bestuurder aan de zijde van de opdrachtgever. Oostelbos Van den Berg voert de directie over de bouw. Matrix VII wordt in de zomer van 2018 bedrijfsklaar opgeleverd.

Bron: EHA

  • E-mail

permalink

Terug naar boven