Nieuws


 • Nieuwe sorteercentrum DHL gaat voor BREEAM-NL Excellent

  Het nieuwe sorteercentrum van DHL Parcel in Amsterdam gaat voldoen aan het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL Excellent.

  Lees verder..
 • Biofilisch ontwerpen op basis van bewijzen en kennis

  De vraag naar gezonde en comfortabele gebouwen neemt toe! Dat lijkt mij heel logisch. We bouwen immers al onze gebouwen voor mensen. In de duurzame bouwwereld is gezondheid voor de gebruiker niet nieuw: denk aan initiatieven als Gezonde of Frisse scholen, gezond binnenmilieu en healing environment. Bouwers, ontwikkelaars, architecten en zeker ook opdrachtgevers zoeken naar manieren om gezondheid te meten en te waarderen.

  Lees verder..
 • Circl: Circulaire Paviljoen met demontabele materialen

  Voor het hoofdgebouw van ABN AMRO wordt op dit moment een Circulair Paviljoen gerealiseerd. Materialen die worden ingezet in het paviljoen met de noemer Circl zijn demontabel en opnieuw te gebruiken.  

  Lees verder..
 • Duurzame woontoren voorziet in eigen behoeften

  Een duurzame woontoren die  volledig in de behoeften van de bewoners kan voorzien. Dat is het idee achter de zogeheten concepttoren 360° die Kraaijvanger Architects eergisteren presenteerde op de vastgoedbeurs Provada. De toren combineert cradle-to-cradle-bouwen met een luxe en gezonde leefomgeving voor bewoners, in het hart van de stad.

  Lees verder..
 • Duurzame stadswoningen en appartementen in Leidsche Rijn Centrum

  Naast het kernwinkelgebied in Leidsche Rijn Centrum in Utrecht komen 125 stadswoningen en appartementen. De beoogde EPC voor de woningen is -0,3 en het project heeft een totale omvang van ruim € 40 miljoen. De bouw start medio 2018.

  Lees verder..
 • Circulair bouwen als norm bij bouw Energiecampus Leeuwarden

  Om een bijdrage te leveren aan de doelstellingen om Nederland in 2050 circulair te krijgen én vanuit de duurzaamheidsgedachte van de initiatiefnemers zelf, is circulair bouwen ook de norm bij de bouw van de Energiecampus Leeuwarden.

  Lees verder..
 • Energiezuinige renovatie van stadhuis Apeldoorn

  Het stadhuis van Apeldoorn wordt energiezuinig gerenoveerd. Het 25 jaar oude gebouw is hard toe aan groot onderhoud. Niet alleen worden installaties vernieuwd, ook  de entree van het stadhuis wordt aangepakt. Daarnaast biedt het nieuwe stadhuis compacte huisvesting aan meer medewerkers.

  Lees verder..
 • Oude locomotiefloods in Tilburg krijgt nieuwe bestemming

  In de Spoorzone Tilburg is vorige week het startsein gegeven voor de bouw van de LocHal. De LocHal krijgt een nieuwe bestemming met de vestiging van een stadsbibliotheek en diverse lokale instellingen die gelieerd zijn aan erfgoed en kennisontwikkeling.

  Lees verder..
 • Duurzaam kantoor Rabobank Eindhoven opgeleverd met PowerWindows

  Het nieuwe, duurzame kantoor van Rabobank in Eindhoven is op 17 mei door OVG Real Estate opgeleverd. Naast het gebruik van duurzame materialen, is in dit kantoor ook voor het eerst gebruik gemaakt de energieopleverende ramen, PowerWindows.

  Lees verder..
 • Dialoogsessie over Deltaplan Duurzame Renovatie tijdens Provada

  Tijdens de vastgoedvakbeurs Provada in de RAI Amsterdam organiseert de Dutch Green Building Council op 30 mei een dialoogsessie over het Deltaplan Duurzame Renovatie.

  Lees verder..
Terug naar boven