Nieuws


 • Energieneutraal gemeentehuis Nieuwerkerk eerst duurzaam gedemonteerd

  Het nieuwe gemeentehuis Zuidplas aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt energieneutraal. Na oplevering krijgt dit gemeentehuis een BREEAM-NL excellent certificaat. Daar ondertekenden Daan de Haas, wethouder gemeente Zuidplas en Durk van Loon, commercieel directeur Heembouw Rotterdam ondertekenden samen het contract op het kantoor van de Dutch Green Building Council (DGBC) in Rotterdam.

  Lees verder..
 • Zwolse Hogeschool Viaa van energielabel G naar A+

  Hogeschool Viaa in Zwolle en BAM Energy Systems hebben op de Dag van de Duurzaamheid op dinsdag 10 oktober een overeenkomst getekend voor de levering van duurzame energie voor het schoolgebouw, dat in zijn geheel wordt gerenoveerd.

  Lees verder..
 • Bouw eerste WikiHouse in Nederland officieel gestart

  In Almere is begin deze maand de start van de bouw van het WikiHouse in Almere officieel gevierd. Dit bijzondere moment van een even zo bijzonder project – deze woning is het eerste WikiHouse in Nederland - werd met het plaatsen van een eerste paneel gemarkeerd door Tjeerd Herrema, wethouder gemeente Almere.

  Lees verder..
 • Woontorens Zuidas krijgen duurzame energie en ESCo

  De vierde woontoren van het project Royaal Zuid aan de Zuidas in Amsterdam wordt in oktober 2017 opgeleverd. Het project is gasloos en is uitgevoerd met een ESCo-oplossing. 

  Lees verder..
 • Historische Eiffelgebouw Maastrischt huisvest The Student Hotel

  In het historische Eiffelgebouw in Maastricht is the Student Hotel officieel geopend. Het hybride hospitality concept in de Limburgse hoofdstad is de eerste locatie in een rijksmonument van The Student Hotel groep. Met 378 kamers is het één van de eye catchers van het ‘nieuwe’ Sphinxkwartier.

  Lees verder..
 • Identificeerbare, circulaire gevel in de maak

  Scan een gevelelement en zie direct welke componenten het element bevat. Of kom direct in contact met de leverancier of opdrachtgever. Met de introductie van het Facade Identification System (FIS) is dit medio 2018 al mogelijk, verwacht de gevelbranchevereniging VMRG.

  Lees verder..
 • Waterschapshuis Zuiderzeeland op weg naar energieneutraal

  Het waterschaphuis van Waterschap Zuiderzeeland is na een forse renovatie vrijwel energieneutraal. Onlangs werd het kantoorgebouw in Lelystad door de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, officieel geopend. Het kantoor van het waterschap is echter meer dan alleen op weg naar energieneutraal. Het pand vertelt namelijk ook het verhaal van het waterschap dat tegen de klimaatverandering vecht.

  Lees verder..
 • IKC Leeuwesteyn in Utrecht krijgt groen ‘belevingsdak’

  Het integraal kindcentrum (IKC) Leeuwesteyn in Utrecht krijgt een bijzonder groen dak. In het door BDG Architecten gewonnen ontwerp moet het een belevingsdak worden waar de kinderen kunnen zien, voelen, proeven en ervaren.

  Lees verder..
 • Rotterdamse Zadkine-school gerenoveerd

  Zadkine is na een grondige renovatie klaar voor de toekomst. De school is succesvol opgeleverd en met enthousiasme in gebruik genomen door leerlingen en leraren. Het moderne gebouw van staal, beton en glas is in 1970 namelijk door Dura Aannemingsmaatschappij zelf gebouwd. Dat maakte het extra leuk om het pand – ruim 45 jaar na dato – weer naar de eisen van deze tijd te brengen. Eerder renoveerde Dura Vermeer het naastgelegen deel voor het Grafisch Lyceum. Het Technikon-gebouw blijft voor ons een van de parels van Rotterdam.

  Lees verder..
 • Groene wijk rondom oude ziekenhuis 'Zuider' in Rotterdam

  Het had weinig gescheeld of het monumentale Zuiderziekenhuis was voorgoed uit het Rotterdamse straatbeeld verdwenen. Maar dankzij Gemeente Rotterdam, BOEi en Impact Vastgoed wordt het gezichtsbepalende ‘Zuider’ nu het hart van de nieuwe woonwijk Zuiderhof. Dura Vermeer zorgt hier met 131 luxe eengezinswoningen voor doorstroommogelijkheden op Zuid.

  Lees verder..
Terug naar boven