Nieuws


 • Nieuwe gebouwen gemeente Westland zijn CO2-neutraal

  Eind vorige week zijn het nieuwe gemeentehuis en het nieuwe gemeentekantoor van de gemeente Westland officieel geopend. Deze gebouwen zijn CO2-neutraal.

  Lees verder..
 • Oud Deltares-kantoor omgebouwd tot studentencampus TU Delft

  De nieuwe Studentencampus Stieltjesweg van de TU Delft is vorige week donderdag officieel geopend. Het project – ontworpen door RoosRos Architecten - bestaat uit de herbestemming van het voormalig kantoor van Deltares en de nieuwbouw van de toren. Samen vormen zij een studentencomplex van 30.000 m2 in het hart van de TU-wijk, tussen de faculteit Civiele Techniek en Technische Natuurwetenschappen.

  Lees verder..
 • Sensoren en data zorgen in ArenA voor 15% minder energieverbruik 

  De komende 10 jaar verzorgt BAM Bouw en Techniek het beheer en onderhoud van de Amsterdam ArenA. Hiervoor hebben beide partijen een overeenkomst gesloten.

  Lees verder..
 • Bol.com opent duurzaam e-commerce fulfilment center in Waalwijk

  Bol.com opende deze week zijn eigen nieuwe fulfilment center in Waalwijk. Het fulfilment center is een van de meest duurzame gebouwen in de Benelux. Eerder dit jaar werd het onderscheiden met een internationale BREEAM award voor duurzaamste bouwproject in de categorie industriële gebouwen.

  Lees verder..
 • Distributiecentra Jumbo in Veghel draaien op zonne-energie

  Jumbo heeft op haar hoofdkantoor en distributiecentra in Veghel maar liefst 14.000 zonnepanelen in gebruik genomen. Deze zonnepanelen hebben een jaarlijkse productiecapaciteit van maar liefst 2.187.000 kWh en draaien sinds deze maand op volle toeren.

  Lees verder..
 • 240 flexibele woningen voor Science Park Amsterdam 

  Het Amsterdamse Science Park krijgt 240 flexibele woningen. Starters en statushouders komen voor de woningen in aanmerking vanaf april 2018. Aanpasbaarheid, snelle oplevering en betaalbaarheid zijn van belang voor de realisatie.

  Lees verder..
 • Woningen De Nieuwe Wipwei gaan #VanGasLos

  Restwarmte van de afvalenergiecentrale van SUEZ zorgt voor duurzame warmte voor 30 woningen in de wijk Stadsoevers in Roosendaal. 

  Lees verder..
 • Nieuwe distributiecentrum PostNL zeer duurzaam

  PostNL heeft in Nieuwegein zijn negentiende én meest duurzame pakkettensorteer- en distributiecentrum in Nederland in gebruik. Het pand heeft het BREAAM­-certificaat Excellent, doordat onder meer is geïnvesteerd in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwininstallaties.

  Lees verder..
 • Nieuwe school in Twello in voormalige veilinggebouw

  Het Veluws College Twello heeft medio september zijn nieuwe schoolgebouw in het centrum van Twello (gemeente Voorst). In dit gebouw komt voortgezet onderwijs voor mavo, onderbouw havo en vwo voor circa 375 leerlingen.

  Lees verder..
 • Energieneutraal én modulair kindcentrum in Doetinchem

  In Doetinchem is begin deze maand het Integraal Kindcentrum Het Noorderlicht officieel geopend. Met een GPR van 8,4 en een EPC van -0,09 is dit gebouw energieneutraal. Dankzij een modulaire gevel, flexibele indeling en een plug-and-play klimaatinstallatie is het gebouw toekomstbestendig.

  Lees verder..
Terug naar boven