Bouw gestart van niew duurzaam distributiecentrum online-super Picnic


  • Bouw gestart van niew duurzaam distributiecentrum online-super Picnic

Online supermarkt Picnic bouwt een nieuw distributiecentrum van 35.000 vierkante meter in Utrecht Lage Weide dat uitgerust wordt met 20.000 vierkante meter zonnepanelen. Mede daardoor is het gekwalificeerd voor BREEAM-NL Excellent.

De eerste paal voor de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Utrecht is vorige week dinsdag 15 augustus officieel geslagen. In maart 2018 moet de bouw afgerond zijn. In maart van dit jaar betrok Picnic al een nieuw dc in Utrecht. De online heeft nu twee distributiecentra maar die zijn met de huidige groei niet meer voldoende. Bestaande ruimtes die bekeken werden, waren niet groot of niet duurzaam genoeg. Door het nu zelf te bouwen wil Picnic het afstemmen op de eigen logistieke processen en duurzaamheidseisen.

Forse groei

Het nieuwe distributiecentrum kwalificeert voor het duurzaamheidscertificaat ‘BREEAM-NL Excellent’. De zonnepanelen kunnen op piekmomenten 1,9 MWh stroom genereren. Het levert tevens werk op voor 500 tot 1000 mensen. Het centrum is nodig vanwege de snelle groei van de websuper die zijn boodschappen bezorgt met kleine elektrische bestelvrachtwagens. Het aantal klanten van Picnic verdubbelde in het eerste half jaar van 2017 tot 65.000. Dit kwam onder meer doordat de boodschappendienst actief werd in steeds meer steden.

Op 1 januari van dit jaar bezorgde het bedrijf de boodschappen gratis aan huis in 6 steden, op 30 juni stond de teller op 24 steden. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd werd steeg naar 250, terwijl nog eens 100 wagentjes besteld zijn en de komende maanden geleverd worden.

Bron: DGBC
Foto: Picnic

  • E-mail

permalink

Terug naar boven