Nieuws


  • ‘Living wall’ in Avans Hogeschool zorgt voor gezond studieklimaat

    In de nieuwe Xplora van de aan de Onderwijsboulevard 215 in 's-Hertogenbosch komt deze zomer een groene plantenmuur van maar liefst 6 meter hoog. Deze living wall begint vanaf de 1e verdieping en eindigt twee verdiepingen hoger op de bovenste etage van Xplora.Lees verder..
  • Europees onderzoek wijst uit: daglicht stimuleert leerprestaties

    De kwaliteit van daglichtomstandigheden in klaslokalen heeft een significant effect op de leerprestaties van leerlingen. Dat blijkt uit Europees onderzoek over de invloed van de schoolomgeving op kinderen. Daarom adviseert de VELUX Groep dat er bij het renoveren en bouwen van scholen, naast energie-efficiëntie voldoende aandacht moet zijn voor betere daglichtomstandigheden. Lees verder..
  • Kantoorgebouw Ween 750 in Rotterdam ondergaat transformatie

    Het voormalige kantoorgebouw Weena 750 in de Rotterdamse binnenstad wordt getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw met 104 hotelappartementen, winkels, horeca en kantoren en krijgt daarmee een nieuw leven. De Rotterdamse bouwonderneming De Nieuwe Norm realiseert deze transformatie in opdracht van vastgoedinvesteerder Maarsen Groep.Lees verder..
  • Nieuw onderkomen ‘Frisse’ bassischool De Schrank

    De nieuw gebouwde basisschool De Schrank in het Limburgse Ospel biedt plaats aan ongeveer 340 leerlingen en 20 docenten en scoort hoog voor ‘Frisse Scholen’. 

    Lees verder..
  • Noorderparkbad krijgt Amsterdamse architectuurprijs

    Het meeste duurzame zwembad van Nederland, althans volgens de vakjury, het Noorderparkbad in Amsterdam Noord, heeft de Amsterdamse Architectuur Prijs 2016 gewonnen. Vorige week hebben de Architekten Cie. en de gemeente Amsterdam, respectievelijk de architect en de opdrachtgever van het zwembad hebben de prijs in ontvangst genomen.Lees verder..
  • Meer productiviteit in ‘Happy Buildings’

    In een concurrerende wereld zijn productiviteit en efficiëntie meer en meer doorslaggevend. De werkomgeving speelt hierbij een belangrijke rol; zowel de locatie als het gebouw zelf. Het maakt niet alleen uit voor welk bedrijf je werkt, maar ook in welk gebouw én zelfs op welke plek in dat gebouw. We stellen hier steeds hogere eisen aan. Toch vergeet de bouwwereld dit nogal eens.Lees verder..
  • Leegstand in hartje ‘s-Hertogenbosch krijgt nieuwe functie

    Het aangezicht van leegstaande kantoorgebouwen in de binnenstad kan frustreren, wanneer de zoektocht naar geschikte woonruimte op niets uitloopt. Gelukkig voltrekken zich steeds vaker transformaties, zodat functieloos vastgoed een nieuwe bestemming krijgt.

    Lees verder..
  • HagaZiekenhuis Den Haag heeft BREEAM-primeur

    Als eerste ziekenhuis in Nederland heeft het HagaZiekenhuis in Den Haag het BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat behaald voor het onlangs opgeleverde nieuwe ziekenhuis. In het 37.500 m2 grote gebouw hebben het Juliana Kinderziekenhuis, het geboortehotel, het Ronald McDonald huis en een aantal operatiekamers en poliklinieken hun nieuwe thuis gevonden. Tijdens het DGBC Seminar Gezondheid in Gebouwen in 2025 op 18 mei, wordt het certificaat officieel uitgereikt.

    Lees verder..
  • Oud Hema-pand in Haarlem wordt duurzame bakkerij

    De oude banketbakkerij van Hema op het industrieterrein Waarderpolder bij Haarlem is ingrijpend verbouwd. Met een wtw-installatie, nieuwe ovens en meer natuurlijk licht op de werkplek is de bakkerij met recht duurzaam te noemen.

    Lees verder..
  • Hoofdkantoor Royal HaskoningDHV ontvangt BREEAM-NL Very Good

    Het hoofdkantoor van internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV in Amersfoort is een van de meest duurzame kantoren van Nederland. Hiervoor heeft het bedrijf het BREEAM-NL In-Use certificaat ‘Very Good’ van de Dutch Green Building Council ontvangen.

    Lees verder..
Terug naar boven