Nieuws


  • Zonnepanelen op 19 Amsterdamse metrostations

    De daken van 19 Amsterdamse metrostations worden vol gelegd met zonnepanelen. Het is een initiatief van Stadsregio Amsterdam, GVB en gemeente Amsterdam. Stadsregio Amsterdam zorgt voor de financiering. Doel van de opwekking van zonne-energie op de daken van bovengrondse metrostations is een besparing op de energiekosten en een beperking van de CO2-uitstoot. Deze besparing komt de komende jaren ten goede aan het beheer en onderhoud van het OV-systeem.

    Lees verder..
  • Huis energiezuiniger maken strandt bij particulieren op geldgebrek

    Maar 1 op de 100 particuliere woningbezitters heeft concrete plannen voor het energiezuinig maken van de eigen woning, blijkt uit onderzoek marktonderzoekbureau TeamVier in opdracht van Bouwend Nederland.

    Lees verder..
  • Voormalig UWV-kantoor wordt appartementencomplex

    Projectontwikkelaar Certitudo Capital heeft het Haarlemse kantoorpand ‘New Edge’ gekocht om dit te transformeren naar hoofdzakelijk huurappartementen.

    Lees verder..
  • Onderzoek: bewoners vaker ziek door ongezonde woningen

    Bewoners van huizen met een slecht binnenklimaat hebben meer last van gezondheidsproblemen zoals concentratiestoornissen, griepverschijnselen en vermoeidheid. Nederlanders ervaren vooral hinder van vocht en onvoldoende frisse lucht in hun woning, hebben regelmatig last van keel en neus en ervaren hun eigen gezondheid als ondermaats. Dit blijkt uit een grootschalig Europees bewonersonderzoek - Healthy Homes Barometer - van de Duitse Humboldt Universiteit in opdracht van de Velux Groep.

    Lees verder..
  • Amsterdamse Zuidas legt duurzame lat steeds hoger

    De Amsterdamse Zuidas wordt steeds duurzamer. De hier gevestigde bedrijven en organisaties namen ook in 2015 weer vele maatregelen om het gebied verder te verduurzamen. Nieuwe fietsfaciliteiten, duurzame, nieuw opgeleverde kantoor- en woongebouwen en veelvuldig gebruik van warmte-/koude-opslag en zonnepanelen als energiebronnen, zijn enkele van de belangrijkste conclusies uit het Duurzaamheidsverslag Zuidas 2015.

    Lees verder..
  • Minister Kamp opent eerste te vermarkten biobased huis

    Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft donderdag 14 april het eerste, te vermarkten biobased huis geopend. Dat gebeurde tijdens de Innovation Expo in Amsterdam.

    Lees verder..
  • Bouwsector kiest vroeg of laat voor gezonde materialen

    De bouwsector gaat terug naar de natuur. Steeds meer producenten kiezen ervoor te werken met natuurlijke materialen. Met kleine stapjes verduurzamen ze hun business model. Ik mocht samen met een kleine kopgroep een flinke sprong voorwaarts maken: het Biobased House op de Innovation Expo. Een voorbeeld van waar we met bouwsector heen gaan. 

    Lees verder..
  • Biobased bouwen met kurk is vandaag zaaien voor de toekomst

    De huizenmarkt trekt weer aan. Inmiddels is de woningverkoop bijna op het peil van vóór de crisis. En met de groeiende bevolking blijft de vraag voorlopig in stand. Kunnen we daarom bouwen zoals we jaren gewend zijn? Wat mij betreft niet. We moeten nu de switch maken naar hernieuwbare materialen. Dat levert mooie en gezonde gebouwen op, zoals het Biobased House op de Innovation Expo bewijst.

    Lees verder..
  • Acht gebouwen in race voor Beste Gebouw van 2016

    Acht gebouwen in Nederland zijn nog in de race voor het BNA Beste Gebouw van het jaar 2016: De Hallen Amsterdam, McDonalds (Rotterdam), Tennisclub IJburg, kerkje Klein Wetsinge (Winsum), zwembad Het Noorderparkbad (Amsterdam), Plus Ultra (Wageningen Campus), het KWR Watercycle Research Institute (Nieuwegein) en de Ondergronds Parkeergarage Katwijk aan Zee.

    Lees verder..
  • ‘Sociale duurzaamheid draait om verborgen kwaliteiten’

    Dankzij tools als Aqsi en HappyBuildingIndex stijgt het belang van sociale duurzaamheid. Dit onderwerp stond dan ook centraal tijdens een van de ‘Round Tables’ tijdens Building Holland.

    Lees verder..
Terug naar boven