Nieuws


  • 12 miljoen euro investering voor nieuwe vestiging Den Hoorn

    De eerste paal is geslagen voor de nieuwe vestiging van DHL Express op bedrijventerrein Harnaschpolder aan de A4 in Den Hoorn.

    Lees verder..
  • Duurzaam woon- en winkelcomplex Columbus in Almere-Poort opgeleverd

    In Almere Poort is het nieuwe woon- en winkelcomplex Columbus opgeleverd. Het complex aan de Olivier van Noortstraat bestaat uit 30 luxe huurappartementen, een grote vestiging van Albert Heijn, een bloemenzaak en een Gall & Gall-slijterijwinkel. Columbus springt vooral in het oog door zijn unieke vormgeving en duurzame oplossingen, zoals het hergebruik van materialen en warmte uit koelingen van de supermarkt.

    Lees verder..
  • Duurzaam Campus Plaza Wageningen opgeleverd

    De nieuwbouw van het studentenwooncomplex Campus Plaza in Wageningen is onlangs opgeleverd. Het complex van 440 studio’s vlak naast de universiteitsgebouwen van Wageningen UR kent een duurzaam karakter. Er liggen zonnepanelen op het dak en op het plein worden duurzame thema's gevisualiseerd waarbij studenten en plaatselijke ondernemers betrokken kunnen worden.

    Lees verder..
  • Bewuste duurzame keuzes leveren gezonde school in Heiloo op

    Het Petrus Canisius College (PCC) in Heiloo heeft twee jaar geleden een nieuw schoolgebouw voor de onderbouw geopend. De duurzame school is niet alleen energiezuinig, maar dankzij grote raampartijen ook nog eens heel open waar veel daglicht binnenkomt. En dat wordt gewaardeerd door de gebruikers: leerlingen, ouders en medewerkers, vertelt vestigingsdirecteur Dick Ramler van het PCC.

    Lees verder..
  • Sportcentrum in Rozenburg haalt A++

    Het nieuwe sportcentrum De Rozenburcht is officieel geopend en ontving label A++. Het complex heeft een rustige en luxe uitstraling met bijzondere accenten.

    Lees verder..
  • Meest energiezuinige school in Oijen met gezond binnenklimaat

    Basisschool De Kleine Weide in het Hart van Oijen in het Brabantse dorp Oijen staat op de eerste plek in de Top 15 Energiezuinige Scholen. De school is op dit moment de meest energiezuinige school van Nederland. En 1 van de 4 energieleverende scholen van Nederland. 

    Lees verder..
  • Duurzaam gerenoveerd hoofdkantoor verzekeraar asr officieel geopend

    Het gerenoveerde hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht is vorige week officieel geopend door minister Dijsselbloem. Tijdens de opening werd bekend gemaakt dat het gebouw een BREEAM Excellent oplevercertificaat heeft ontvangen. Met de renovatie is het energieverbruik met 50% gedaald en ging het energielabel van G naar A++.

    Lees verder..
  • Natuur als inspiratiebron op DGBC-seminar Circulaire gebouwen

    Circulaire gebouwen; wat zijn dat, welke principes liggen hierachter en welke oplossingen dragen hieraan bij? Tijdens deze zoektocht op het DGBC Seminar Circulaire Gebouwen vorige week donderdag in De Staart (Apenheul) in Apeldoorn ging het over de natuur als inspiratiebron voor de mens: een termietenheuvel heeft geweldige natuurlijke airconditioning.

    Lees verder..
  • Strengere energienormen woningbouw stimuleren innovatie

    Striktere energieprestatienormen voor nieuwbouwhuizen stimuleren het gebruik van innovatieve producten en zorgen voor innovatievere samenwerking in de Nederlandse bouwsector. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van dr. Henk de Vries van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en RSM-alumnus Pieter Verhagen. Hun resultaten laten zien dat milieubeleid hand in hand kan gaan met innovatie.

    Lees verder..
  • Onderzoek RVO.nl: wko’s presteren steeds beter

    Bodemenergiesystemen presteren over het algemeen beter dan voorheen. Dit komt naar voren uit onderzoek in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Het lijkt erop dat gebouwbeheerders steeds beter vat hebben op hun systemen.

    Lees verder..
Terug naar boven