‘Living wall’ in Avans Hogeschool zorgt voor gezond studieklimaat


  • ‘Living wall’ in Avans Hogeschool zorgt voor gezond studieklimaat
  • ‘Living wall’ in Avans Hogeschool zorgt voor gezond studieklimaat

In de nieuwe Xplora van de aan de Onderwijsboulevard 215 in 's-Hertogenbosch komt deze zomer een groene plantenmuur van maar liefst 6 meter hoog. Deze living wall begint vanaf de 1e verdieping en eindigt twee verdiepingen hoger op de bovenste etage van Xplora.

Deze levende groene wand van planten zorgt straks voor een mooie uitstraling binnen Xplora. Groen geeft rust en ontspanning en is prettig om naar te kijken. Bovendien is het goed voor de luchtvochtigheid. Ook heeft het een zuiverende werking op kooldioxide en verontreinigende deeltjes.

Plantjes opkweken

Een dergelijke groene muur is bijzonder, aangezien het nog maar op een aantal plaatsen in Nederland is geplaatst. De leverancier van deze groene muur, Ambius, is de plantjes nu aan het opkweken. Komende zomer is de muur klaar en wordt het geplaatst in Xplora.

Xplora is de centraal gelegen leeromgeving van Avans Hogeschool. Het is een ontmoetingsplek voor studenten, docenten, onderzoekers en het werkveld. Er zijn niet alleen diverse soorten werkplekken en creatieve ruimtes, maar ook (online) informatie, databanken en multimedia-ondersteuning.

Bron: Xplora

  • E-mail

permalink

Terug naar boven