Nieuws


  • Duurzaam distributiecentrum in FoodValley-regio

    In Nijkerk staat het grootste en meest duurzame gekoelde distributiecentrum van Nederland. BFG Warehousing heeft dit centrum geopend, dat over een BREEAM-NL-certificaat van 4 sterren (Excellent) beschikt.

    Lees verder..
  • Nieuwe, duurzame gevangenis Zaanstad gereed voor gebruik

    De bouw van de nieuwe, duurzame gevangenis in Zaanstad is afgerond. Dankzij een hele trits aan duurzame maatregelen, waaronder 5500 zonnepanelen op het dak, is het zogeheten Justitieel Complex Zaanstad (JC Zaanstad) energieneutraal. Vanaf 1 juni is de penitentiaire inrichting operationeel.

    Lees verder..
  • Voormalige Timmerfabriek in Schiedam verbouwd tot duurzaam kantoor

    Het offshore ingenieursbureau GustoMSC is verhuisd naar de Timmerfabriek; een karakteristiek industrieel pand uit 1948 op het voormalige terrein van de scheepswerf Wilton Fijenoord in Schiedam. JHK architecten heeft, in nauwe samenwerking met GustoMSC, Facility en ABT, een ontwerp gemaakt voor de transformatie en herinrichting van dit wederopbouwpand van ca. 9.500 m², dat zowel aansluit op de behoeften van de nieuwe gebruiker als op de eisen die het bestaande gebouw aan deze transformatie stelt.

    Lees verder..
  • Vijf kandidaten over voor gezinsappartementen

    De eerste ronde van de Open Oproep Gezinsappartementen, uitgeschreven door de gemeente Rotterdam, heeft geresulteerd in de selectie van vijf visies. Zij mogen nu een concreet voorstel indienen voor gestapelde gezinswoningen op een kavel op de hoek Kratonkade en Loods Celebes op de Lloydpier in de wijk Delfshaven te Rotterdam. De inzenders van de visies zijn Job van der Veer, Laurens Boodt, Jasper Baas, Gundula Cordes en Immanuel Fäustle met hun teams.

    Lees verder..
  • Drie Nederlandse gebouwen duurzaamste ter wereld

    The Edge, ABN AMRO en ECOstyle hebben de internationale BREEAM Awards gewonnen. Deze prijzen voor de meest duurzame gebouwen ter wereld werden vanavond uitgereikt in het Marriott in Londen. De Nederlandse inzendingen werden door een deskundige jury gekozen uit de meer dan veertig genomineerde gebouwen. The Edge ging er eveneens met de publieksprijs vandoor. BREEAM is wereldwijd het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen.

    Lees verder..
  • Gezocht: ontwikkelaar voor multifunctioneel gebouw centrum Delft

    Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft is op zoek naar marktpartijen die een multi-functioneel gebouw gaat ontwikkelen nabij het oude (en nieuwe) station van Delft.

    Lees verder..
  • Gestroomlijnde vormgeving voor nieuw hoofdkantoor schuifdak leverancier

    Leverancier van autoschuifdaken, Inalfa Roof Systems, heeft zijn nieuwe hoofdkantoor met productiehal in Venray in gebruik genomen. De nieuwbouw is een gebouw-ensemble geworden met een gestroomlijnde vormgeving, passend bij een bedrijf werkzaam in de automotive industrie, aldus ontwerpers Ibelings van Tilburg Architecten.

    Lees verder..
  • Apeldoorn eerste gemeente bij Stroomversnelling

    Als eerste gemeente is Apeldoorn lid geworden van de vereniging Stroomversnelling.

    Lees verder..
  • Rijksvastgoedbedrijf test innovatief en energieneutraal kantoor

    De temperatuur op je werkplek zelf regelen en tegelijkertijd minder energie verbruiken. De verlichting op je werkplek zelf aanpassen en hiermee energie besparen. Dit klinkt als toekomstmuziek, maar wordt werkelijkheid in het kantoorgebouw van Rijkswaterstaat aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Het Rijksvastgoedbedrijf richt in dit kantoor een testomgeving in om te laten zien dat een energieneutraal kantoor mogelijk is. De test duurt 3 jaar.

    Lees verder..
  • Wonen in voormalig kantoorgebouw

    In opdracht van vastgoedontwikkeling Pinnacle wordt in Den Haag het voormalig kantoorgebouw van de Shell aan de Oostduinlaan 75 verbouwd tot een appartementencomplex met circa 225 luxe woningen. 

    Lees verder..
Terug naar boven