Nieuws


  • Voormalig PTT Post en NS-kantoor vormt hotspot

    In het hart van Houten staat het getransformeerde pand van JOINN!, een eigenbenoemde hotspot voor lounge, work en short stay. En volgens gebruikers van het pand voldoet het meer dan voldoende aan hun eisen, zoals de 8,7 op de Happy Building Index laat zien.

    Lees verder..
  • Meer beleving en comfort in Haags kantoor van Aegon dankzij sensoren

    Data-analyse door sensoren zorgt voor een efficiënte inrichting van duurzaam gebouwbeheer en resulteert in lagere kosten en meer comfort. Op het kantoor van verzekeraar Aegon in Den Haag pakken Heijmans, CSU, Ericsson en Clickey dit gezamenlijk op met hun pilot BeSense.

    Lees verder..
  • Rijkskantoor Knoop in Utrecht ondergaat duurzame renovatie

    Op dinsdag 21 juni is het officiële startsein gegeven voor de herontwikkeling van rijkskantoor De Knoop in Utrecht. Het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Utrecht en het consortium RCreators luidden op symbolische wijze de start van de bouw in door te assisteren bij het aanbrengen van de boorput.

    Lees verder..
  • Nieuwe ambachten passen naadloos in Oude Ambachtschool Tot 2021

    De oude ambachtsschool is een markant gebouw in Apeldoorn aan de Molenstraat Centrum, hoek Stationsstraat. Voor vrijwel alle Apeldoorners een goede bekende. Als laatste was het ROC Aventus er gehuisvest. Er werden vroeger vooral handambachten bijgebracht, zoals timmerman, elektriciën of loodgieter. Na jarenlang leegstand is het nu omgetoverd tot een modern bedrijfsverzamelgebouw. En tot veler tevredenheid want op de Happy Building Index krijgt het gebouw van zijn gebruikers een 8,8, goed voor een plek in de top 10.

    Lees verder..
  • LEED Gold-gecertificeerd trainingscentrum met gezond binnenklimaat

    Het Carnival Corporation trainingscentrum werd op 14 juli jongstleden geopend en is LEED Gold gecertificeerd. Het centrum maakt onderdeel uit van een bijna drie hectare grote campus, waar ook het hotel van Carnival Corporation is gevestigd.

    Lees verder..
  • Utrechtse studenten onder dak in getransformeerd kantoorgebouw

    Een kantoorgebouw uit de jaren ’60 in het centrum van Utrecht is door Zecc Architecten getransformeerd naar studentenhuisvesting. Het gebouw maakt onderdeel uit van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) en biedt huisvesting aan 25 mannelijke studenten.

    Lees verder..
  • Nominaties Daylight Awards 2016 zijn bekend

    De Stichting Living Daylights heeft de nominaties voor de Daylight Award 2016.bekend gemaakt. Deze prijs beloont voorbeeldige en innovatieve toepassingen van daglicht in gebouwen.

    Lees verder..
  • Nieuwe Brede School in Lisse volledig uit hout opgetrokken

    De brede school De Bollenstreek in Lisse is op 1 juli officieel geopend. De complete constructie is gemaakt van hout, onder andere met slimme houten kanaalplaten als vloeren en plafonds. Daarin zijn ook de installaties opgenomen.

    Lees verder..
  • Haagse Belastingkantoor getransformeerd naar studentenstudio’s

    Het voormalige Belastingkantoor aan het Haagse Stationsplein wordt omgevormd naar studentenhuisvesting. Er worden 155 kleine appartementen gerealiseerd, in omvang variërend van 18 tot 32 m2.

    Lees verder..
  • Meest duurzame bedrijventerrein van Nederland

    Het bedrijventerrein ABC Westland Agri & Food is de grootste producent van zonne-energie in Zuid-Holland en mag zich het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland noemen.

    Lees verder..
Terug naar boven