Nieuws


  • Amsterdam verkoopt overtollig gemeentelijk vastgoed

    De gemeente Amsterdam start met de verkoop van panden die in haar bezit zijn, maar geen maatschappelijk of gemeentelijk doel dienen. Het betreft een pilot waarbij 12 panden op de markt komen. De pilot dient als voorbereiding op de gefaseerde verkoop van ongeveer 150 panden. Het betreft een van de grootste verkooptrajecten uit de geschiedenis van de stad.

    Lees verder..
  • Ontwerp Damrak 70 krijgt BREEAM Very Good voor herontwikkeling

    Het ontwerp voor Damrak 70, onderdeel van het grootschalige herontwikkelingsproject Nowadays aan het Damrak en de Nieuwendijk in Amsterdam, heeft het BREEAM-NL Nieuwbouw Ontwerpcertificaat Very Good behaald.

    Lees verder..
  • Bouw distributiecentrum in Waalwijk van start

    Met het slaan van de eerste blauwe paal heeft Van Wijnen Rosmalen vorige week een begin gemaakt met de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk. 

    Lees verder..
  • Erasmus Universiteit ontvangt EU-subsidie voor verduurzaming

    Als eerste universiteit in Europa heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam een European Local ENergy Assistance (ELENA) subsidie toegewezen gekregen. De universiteit ontvangt 2,7 miljoen euro van de Europese Investeringsbank om haar ambities voor een duurzame campus te helpen realiseren.

    Lees verder..
  • Mondial College in Nijmegen eerste VO-school met BREEAM-NL certificaat

    Het Mondial College in Nijmegen is de eerste VO school met een duurzaamheidscertificaat. Door slimme investeringen in duurzaam bouwen is het BREEAM-NL Good nieuwbouw oplevercertificaat behaald. Kenmerkend in het ontwerp van Factor Architecten is het kleurgebruik en de glazen elementen.

    Lees verder..
  • Leeuwardens poppodium en school in één gebouw

    Een poppodium-en-school-in-één: dat is Neushoorn in Leeuwarden geworden. DP6 architectuurstudio ontwierp in samenwerking met 3TO een gebouw dat tegen een stootje kan en uitdaagt tot creativiteit. Een dynamisch gebouw dat aansluit op de stedenbouwkundige context en de functie van het gebouw als poppodium en school. Maandag 8 februari werd het pand officieel geopend door minister Jet Bussemaker en singer-songwriter Jett Rebel.

    Lees verder..
  • Kazernecomplex Ede omgebouwd tot nieuwe wijk

    Bouwbedrijf Noordersluis ontwikkelt samen met Verdouw Vastgoed het zogeheten Elias Beeckmancomplex in Ede. Dit ligt op de voormalige kazerneterreinen in de stad op de Veluwe. De gemeente heeft enkele jaren geleden deze terreinen overgenomen van defensie om er een nieuwe, bijzondere woonwijk te ontwikkelen.

    Lees verder..
  • Duurzame transformatie Element Amsterdam Hotel afgerond

    De laatste hand is gelegd aan de duurzame transformatie van het Element Amsterdam Hotel aan het Gelderlandplein. Het hotel is gerealiseerd in het voormalige kantoorcomplex ‘De Veldert’ in opdracht van Kroonenberg Groep.

    Lees verder..
  • Hengelo kiest voor nieuwbouw van Stadskantoor in binnenstad

    Na vele jaren van overleggen, ontwerpen, debatten en vragen is het dan echt zover. Er komt een nieuw stadskantoor in de binnenstad van Hengelo. De bouw van het nieuwe stadskantoor moet een krachtige impuls aan de binnenstad geven.

    Lees verder..
  • Nederlandse gebouwen dingen mee naar internationale duurzaamheidsaward

    De duurzame Nederlandse gebouwen van Tesla, Deloitte, ABN AMRO, Almere en ECOstyle zijn genomineerd voor de internationale BREEAM Awards. Deze Awards worden op 8 maart in London uitgereikt aan de meest duurzame gebouwen ter wereld. Het is voor de eerste keer dat Nederlandse gebouwen meedingen naar deze prijs. 

    Lees verder..
Terug naar boven