Nieuws


  • Meest energieopwekkende gemeentehuis 2016 staat in Panningen  

    Het huis van de gemeente Peel en Maas in Panningen is verkozen tot meest energieopwekkende gemeentehuis van Nederland. Dit gemeentehuis kent een opmerkelijk innovatieve ijsverwarming: de energie die vrijkomt bij het bevriezen van een ondergronds ijsreservoir wordt gebruikt om het gebouw te verwarmen. Dat was niet het enige waar het gemeentehuis goed op scoorde, want dankzij goede monitoring wordt gestuurd op veel factoren waardoor het een gezond kantoor genoemd kan worden. De winnaar kreeg uit handen van juryvoorzitter Maurits Groen – duurzaamste persoon van 2015 – de nieuwe draai-trofee voor meest energieopwekkende gemeentehuis van Nederland overhandigd.

    Lees verder..
  • Amsterdam komt met eigen variant van Markthal

    De begane grond van het stadhuis van Amsterdam wordt omgebouwd tot een Markthal, waarbij de markt van nieuwe Waterloopleinmarkt zowel buiten als binnen wordt gerealiseerd. Voor deze variant trekt het Amsterdamse college van B&W 9 ton euro uit.

    Lees verder..
  • Groene gevel laat duurzame karakter nieuwe Stadskantoor Venlo zien

    Met een opvallende groene gevel is het nieuwe stadskantoor van Venlo onlangs opgeleverd. Dit door architect Kraaijvanger ontworpen stadskantoor is nagenoeg volledig ontworpen en gerealiseerd volgens de principes van Cradle to Cradle en is geheel energieneutraal. Testen in het laboratorium van de TU in Eindhoven hebben aangetoond dat de groene gevel de vieze buitenlucht zuivert en 30% NOx en CO2 uit de lucht haalt.

    Lees verder..
  • Vernieuwde Haagse WTC geopend

    Het vernieuwde World Trade Center The Hague is afgelopen donderdag feestelijk heropend door Karsten Klein, wethouder SEZH van Den Haag. Met de onthulling van de nieuwe hoofdingang, een verrassingsoptreden van Frankie McCoy en een borrel werden de metamorfose en nieuwe voorzieningen aan huurders, bewoners van het WTC en relaties gepresenteerd.

    Lees verder..
  • Startsein bouw ultramoderne fabriek voor Danone Nutricia in Cuijk

    Danone Nutricia Early Life Nutrition, het Franse moederbedrijf van Nutricia, krijgt op het bedrijventerrein Laarakker in Haps een nieuw onderkomen voor de productie van babyvoeding. Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek (onderdeel van Friso Bouwgroep) is samen met Hurks bouw uit ‘s-Hertogenbosch als bouwcombinatie aangesteld.

    Lees verder..
  • Duurzame renovatie winkelcentrum Heuvel Eindhoven beloond

    De ambitie van CBRE Global Investors om met Heuvel Eindhoven het meest duurzame, herontwikkelde winkelcentrum van Nederland neer te zetten, heeft zijn vruchten afgeworpen. Samen met zusterorganisatie CBRE, verantwoordelijk voor het winkelcentrummanagement, is duurzaamheid een integraal onderdeel geweest van alle keuzes die tijdens de herontwikkeling en voor de exploitatie zijn gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een BREEAM-NL In-Use Excellent score voor het onderdeel ‘Asset’ en een Outstanding score op het onderdeel ‘Beheer’. De score van 90,82% is de hoogst behaalde score ooit op het onderdeel ‘Beheer’ in Nederland, een unicum voor een winkelcentrum dat al 25 jaar bestaat.

    Lees verder..
  • Meest duurzame kantoorgebouw in Dordrecht Post120 gelauwerd

    Op woensdag 8 juni tijdens de PROVADA is een drie sterren BREEAM-NL certificaat uitgereikt aan het meest duurzame kantoorgebouw van de Drechtsteden: Post120.

    Lees verder..
  • Groene gevel maakt distributiecentrum Nike extra duurzaam

    Het Europese logistieke distribucentrum van Nike, in het Belgische Laakdal, is fors uitgebreid en vernieuwd. Het centrum kent volgens Nike de grootste groene gevel ter wereld, met een oppervlakte van meer dan 2.000 m2. Verder is alle energie afkomstig van onder andere zonnepanelen, windturbines en geothermie.

    Lees verder..
  • Duurzame renovatie Hogeschool Kunsten in Amsterdam gewaardeerd

    Voor de duurzame renovatie en uitbreiding van het gemeentelijk monument aan het Hortusplantsoen heeft de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in april 2016 het BREEAM-oplevercertificaat ontvangen.

    Lees verder..
  • Biobased en hightech gaan hand in hand

    Een smartwatch die de thermostaat vertelt dat je eraan komt. Een weerstation die geen geluid meer detecteert en daarom het licht in de kamer uitdoet. Toekomstmuziek? Welnee! Met het Biobased House laten we the internet of things nu al zien. Juist in een biobased woning: want comfort, energiebewustzijn en natuurlijke bouwmaterialen gaan hand in hand.

    Lees verder..
Terug naar boven