Nieuws


  • Middeleeuws slot wordt bierbrouwerij

    Op en rond de restanten van het middeleeuwse Slot Oostende in de Goese binnenstad komt een bierbrouwerij met bijbehorend horecacomplex. Historie, moderne technieken, hergebruik van materialen en duurzaamheid gaan hier straks hand in hand.

    Lees verder..
  • Museum Utrecht na verbouwing eind april weer open

    Na een verbouwing van drie jaar opent op 22, 23 en 24 april het nieuwe Centraal Museum in zijn volle omvang zijn deuren. Het museum heeft een totale metamorfose ondergaan. Het resultaat is een samenhangend, open museum dat in verbinding staat met zijn omgeving.

    Lees verder..
  • Zelfvoorzienend distributiecentrum op Park15

    Lidl Nederland gaat bij het Gelderse Oosterhout aan de slag met een zelfvoorzienend distributiecentrum. 

    Lees verder..
  • Rudolf Steiner College in Rotterdam gerenoveerd

    Voor de nieuwe huisvesting van het Rudolf Steiner College werd de oude Ambachtsschool in Crooswijk uit 1909 duurzaam gerenoveerd en voorzien van een nieuwe aula, theater en entree.

    Lees verder..
  • Officia III past weer in plaatje Zuidas 

    Rijdend over de A10 lijkt de Amsterdamse Zuidas volgebouwd met eigentijdse architectonische hoogstandjes. Toch zijn ook hier de eerste gebouwen toe aan een renovatie: omdat ze de uitstraling missen die bij de Zuidas hoort en niet voldoen aan de huidige vraag naar reductie van energieverbruik. Een voorbeeld van zo’n gebouw is de Officia III.

    Lees verder..
  • A’DAM Toren gereed na duurzame transformatie

    De getransformeerde A’DAM Toren aan het IJ in Amsterdam is gereed. Het voormalig Shell kantoor is omgebouwd tot een kloppend hart voor de creatieve- en muziekindustrie. In opdracht van de vier partners - Sander Groet, Hans Brouwer, Duncan Stutterheim en Lingotto - verbouwde bouwonderneming J.P. van Eesteren dit kantoor in circa anderhalf jaar. Morgen wordt de A’DAM Toren in zijn geheel opgeleverd.

    Lees verder..
  • 'Binnenlucht moet waarde krijgen die het verdient'

    Met een manifest Binnenlucht en een nieuw online platform wil Platform Binnenlucht de aandacht breed gevestigd krijgen op binnenlucht. Dit platform is een samenwerking van branchepartijen, onder aanvoering van de Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA). Vorige week donderdag presenteerde de VLA deze aanpak tijdens het Seminar Gezonde Gebouwen op Building Holland.

    Lees verder..
  • Duurzame herbestemming voormalig Shellkantoor Den Haag gestart

    In bijzijn van onder meer nieuwe bewoners verrichtte de Haagse wethouder van Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur Joris Wijsmuller zaterdag 12 maart de eerste handeling voor de transformatie van het voormalige Shell-kantoor aan de Oostduinlaan 75.

    Lees verder..
  • Nieuw duurzaam gemeentehuis blikvanger in Hoogkarspel

    De Noord-Hollandse gemeente Drechterland heeft in het hart van Hoogkarspel een duurzaam, nieuw onderkomen gekregen dat onderdeel uitmaakt van het stedenbouwkundig plan voor het nieuwe dorpshart. Kern van dit plan was om de belangrijkste dorpsfuncties te concentreren rondom één nieuw, herkenbaar dorpsplein. Het nieuwe gemeentehuis is door haar monumentale, duurzame materialisering en zorgvuldige aansluiting op het maaiveld op een vanzelfsprekende manier verankerd in het nieuwe dorpscentrum. Tegelijkertijd maken de unieke kapvorm en uitkijktoren een echte blikvanger van het gebouw. 

    Lees verder..
  • Noord-Holland op zoek naar leegstaande gebouwen voor herbestemming

    Voor het Programma Herbestemming NH is de provincie Noord-Holland op zoek naar markante, leegstaande gebouwen met een monumentale status die een nieuwe kans verdienen. Eigenaren van gebouwen die op zoek zijn naar nieuwe gebruikers kunnen ondersteuning krijgen bij het realiseren van een herbestemming.

    Lees verder..
Terug naar boven