Nieuws


  • WELL nieuw keurmerk voor gezonde gebouwen

    Na LEED en BREEAM voor gebouwen is er een nieuwe keurmerk voor het meten, certificeren en monitoren van de gebouwde omgeving en het effect daarvan op de gezondheid van mensen: WELL Building Standard is een perfomance-based keurmerk met als doel gebouwen nog gezonder te maken en daardoor een beter leefklimaat bieden voor gebruikers met als gevolg een hogere productiviteit en een lager verzuim.

    Lees verder..
  • Subsidie voor scholen om te verduurzamen

    Vanaf maandag 3 oktober 2016 is de subsidie beschikbaar die schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs helpt bij het verduurzamen van hun schoolgebouwen.

    Lees verder..
  • 'Binnenklimaat van oude scholen nu aanpakken'

    Renovatie van scholen is vaak hard nodig, die gemiddeld 40 jaar oud zijn. Maar het gebeurt niet, door geharrewar tussen schoolbesturen en gemeenten. Gemeenten en schoolbesturen zien de noodzaak van aanpakken van het binnenklimaat wel, maar oebatten over wie welke kosten moet dragen, zo zegt Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. Hij eist samen met Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van FME, dat er nu actie volgt, desnoods van het kabinet.

    Lees verder..
  • Lector Pen: ‘Mensen trekken steeds meer naar de stad’

    De komende maanden besteedt HappyBuildingIndex.nl aandacht aan de 10 verschillende categorieën, waarop gebruikers hun beoordeling kunnen geven. Met als eerste: bereikbaarheid.

    Lees verder..
  • Stadhuiskwartier gemeente Deventer behaalt vier BREEAM-NL sterren

    Het nieuwe Stadhuiskwartier in Deventer is gecertificeerd met de kwalificatie 'Excellent' voor haar duurzaamheidsprestatie. Het certificaat is toegekend volgens de beoordelingsmethode BREEAM-NL.

    Lees verder..
  • BREEAM In-Use certificaat te gebruiken als EED-audit

    Sinds begin dit jaar zijn grote organisaties verplicht een energie-audit (EED) uit te laten voeren. Dit met het doel om het energieverbruik terug te dringen en de Europese energiedoelen van 2020 te behalen. Organisaties waarvan het gebouw een BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat heeft, zijn gevrijwaard van deze verplichting. Dat adviseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met de ‘EED Factsheet keurmerk: BREEAM-NL In-Use’. Deze factsheet is onlangs gepubliceerd.

    Lees verder..
  • 30 appartementen in voormalige V&D

    Woningcorporatie Beter Wonen realiseert 30 sociale-huurappartementen in de voormalige V&D in de binnenstad van Almelo. 

    Lees verder..
  • Kantoor netwerkbedrijf Duiven positief beoordeeld

    De circulaire herhuisvesting van Alliander gooit hoge ogen op Happy Building Index, de beoordelingswebsite voor gebouwen. Wat vinden gebruikers van het gebouw?

    Lees verder..
  • Nieuwe bestemming voor deels leegstaand kantorencomplex

    Een deels leegstaand kantorencomplex in Breda krijgt een nieuwe bestemming. Het complex aan de Tramsingel 1-20 in Breda van ruim 7.500 m2 kent grote delen die al geruime tijd leegstaan.

    Lees verder..
  • Zonwering draagt bij aan optimale leeromgeving

    Om tegemoet te komen aan de groei van Atheneum Pegasus in de West-Vlaamse plaats Oostende konden leerlingen en leerkrachten amper een jaar na de start van de bouw hun intrek nemen in een nieuw gebouwd complex. Het pand is een combinatie van duurzaamheid en gezond binnenklimaat, mede dankzij een slim zonweringssysteem.

    Lees verder..
Terug naar boven