Nieuws


  • Congrescentrum maakt maximaal gebruik van natuurlijke energiebronnen

    Half februari opent het Bomencentrum Nederland in Baarn het nieuwe congrescentrum Jardin d’Hiverre. Het onderkomen biedt de mogelijkheid voor seminars, workshops, presentaties en bijeenkomsten voor gezelschappen tot ruim vierhonderd personen. 

    Lees verder..
  • Bijlmerbajes wordt getransformeerd tot duurzame stadswijk

    Vijf consortia mogen hun visie uitwerken over het ontwikkelen van een nieuwe stadswijk op het terrein van de huidige Bijlmerbajes in Amsterdam. Een ding is wel duidelijk: het wordt een duurzame stadswijk, met hergebruik van materialen en minimaal energieverbruik.

    Lees verder..
  • Duurzame woningen in Eindhoven op voormalige bedrijfslocatie

    In het centrum van Eindhoven is vorige week gestart met de bouw van 56 studentenwoningen en 38 stadswoningen. Woningcorporatie Woonbedrijf heronwikkelt deze voormalige bedrijfslocatie tot een levendig stukje binnenstad met betaalbare huurwoningen.

    Lees verder..
  • BNA Beste Gebouw van het Jaar 2017 van start

    Vanaf deze week kunnen architecten via Gebouwvanhetjaar.nl hun in 2016 gerealiseerde gebouw inzenden. Een van de grootste jaarlijkse architectuurprijs heeft dit jaar Hans Wijers als juryvoorzitter. Inzenden kan tot 3 maart, 19 mei worden de jury- en publiekswinnaars bekend gemaakt.

    Lees verder..
  • Renovatie ABN Amro-kantoor Den Haag ontvangt BREEAM Excellent

    De nieuwe CEO van ABN AMRO Kees van Dijkhuizen heeft afgelopen week een BREEAM-NL certificaat in ontvangst genomen uit handen van DGBC directeur Annemarie van Doorn. Het certificaat is behaald voor het ABN AMRO kantoor aan de Koningskade in Den Haag. Het gaat om een 4 sterren (Excellent) BREEAM-NL In-Use certificaat.

    Lees verder..
  • Eerste energieneutrale woontoren in Amstelkwartier bereikt hoogste punt

    De eerste energieneutrale woontoren van Nederland, @Home Amstelkwartier, die in aanbouw is, heeft vorige week zijn hoogste punt bereikt. Vanaf het slaan van de eerste paal werd door bouwonderneming Hurks Bouw het casco van de woontoren in iets meer dan een jaar gebouwd.

    Lees verder..
  • The Student Hotel Eindhoven nieuwe blikvanger van lichtstad

    Met zijn 80 meter hoogte is de vorige week donderdag officieel geopende The Student Hotel Eindhoven een nieuwe blikvanger van Eindhoven geworden. Staf Depla, wethouder van Werk, Economie en Beroepsonderwijs, opende deze eerste locatie van het hospitality concept in het zuiden van Nederland. Al eerder heeft The Student Hotel vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen.

    Lees verder..
  • Energieneutrale woontoren @Home Amstelkwartier

    Het hoogste punt van de bouw van de energieneutrale woontoren @Home Amstelkwartier is bereikt. Het is de eerste energieneutrale woontoren van Nederland.

    Lees verder..
  • Nieuwbouw bioscoop Pathé Zwolle  geopend

    Vlak voor de kerst is na een jaar bouwen de nieuwe megabioscoop van Pathé in Zwolle geopend. Aan het Katwolderplein kunnen in totaal 1500 bezoekers in  negen zalen kijken naar de nieuwste films.

    Lees verder..
  • Verbouwing voormalig VROM-kantoor Den Haag klaar

    De verbouwing van het gebouw aan de Rijnstraat 8 in Den Haag tot flexibel rijkskantoor is afgerond. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het zogenaamde beschikbaarheidscertificaat afgegeven aan bouwconsortium Poort Centraal. De bouwers zijn klaar, nu is het tijd om het gebouw verder in te richten en bijvoorbeeld de ict-voorzieningen te installeren. De nieuwe gebruikers kunnen het gebouw in de zomer betrekken.

    Lees verder..
Terug naar boven