Kantoorgebouw New Tide in Rotterdam gerenoveerd van E naar A-label


  • Kantoorgebouw New Tide in Rotterdam gerenoveerd van E naar A-label

Het door OVG Real Estate vernieuwde kantoorgebouw New Tide in Rotterdam is vorig week officieel geopend. Nadat de eerste werknemers van het Politiedienstencentrum (PDC) begin dit jaar in het gebouw traden, is New Tide nu volledig door hen in gebruik. Het pand uit 1988 is in 2015 door OVG aangekocht en grondig gerenoveerd van een E-label naar een A-label.

Bij de herontwikkeling van New Tide waren de grootste uitdagingen de verduurzaming en modernisering van het verouderde gebouw, zodanig dat het gebouw weer aansluit bij de wensen van huidige en toekomstige gebruikers.

Binnenklimaat

Duurzame oplossingen zoals het warmte-/koude-opslagsysteem en de zonnepanelen op het dak zorgen er onder andere voor dat de energie in het gebouw op een duurzame manier wordt opgewekt. Ook is New Tide nu voorzien van een klimaatplafond, waardoor de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie wordt gereguleerd. Dit plafond draagt bij aan de duurzaamheid en uitstraling van het gebouw en zorgt bovendien voor een comfortabel binnenklimaat. Het pand is bovendien in zijn geheel voorzien van LED-verlichting.

Extreem lage uitstoot

Jan-Hein Tiedema, Executive Managing Director OVG Real Estate zegt: “Het was een uitdaging om het pand aan te passen aan de huidige duurzaamheidsstandaard. De hele werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatie is vernieuwd en energiezuinig gemaakt. De renovatie van New Tide in Rotterdam is een mooie stap in lijn met onze missie om overal ter wereld in stedelijke gebieden gezondere werk-, leef- en leeromgevingen te creëren. Door de technologie in het gebouw begrijpen we hoe werknemers een gebouw gebruiken en wordt de uitstoot extreem verlaagd.”

Alexandrium

Naast de duurzaamheidsmaatregelen en de verbetering van het energielabel heeft de herontwikkeling ook een positieve impact op Alexandrium, het stadsdeel waar het kantoorgebouw is gelegen. Alexandrium kampt de afgelopen jaren met leegstand, maar het duurzame pand blaast de omgeving leven in. Ook draagt de huisvesting van het PDC bij aan de werkgelegenheid en betekent de verduurzaming van New Tide een besparing van 750 ton CO2-uitstoot voor de gemeente Rotterdam. 

Groene lening

De totale oppervlakte van het kantoorgebouw is 18.900 m2 BVO en 16.400 m2 VVO en wordt volledig verhuurd aan het Politiedienstencentrum. New Tide is gelegen aan de Marten Meesweg 35 in Rotterdam. De nieuwe eigenaar van het pand is het Belgische OGEO Fund. ABN Amro heeft de renovatie van het pand gefinancierd met een groene lening. De volgende organisaties zijn ook betrokken bij de herontwikkeling van New Tide: Koninklijke BAM Groep (bouwer), Cepezed (architect), Deerns (installatietechniek), DGMR (bouwfysica) en BOAG (projectmanagement). Tevens is OVG bezig met de herontwikkeling van het naastgelegen gebouw MM25,  waar identieke duurzaamheidsmaatregelen en nieuwe technologie worden toegepast. TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis zijn hier onder andere de toekomstige bewoners.

Bron: OVG

  • E-mail

permalink

Terug naar boven