Nieuws


  • Rotterdamse vakmanschool met stevige uitstraling

    Een dynamische vakmanschool met een stevige uitstraling. Dat is het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam. De school bestaat uit de nieuwbouw van een 5-laags onderwijsgebouw van 6.500 m2 BVO en de renovatie van de bestaande werkplaatsen en praktijkruimtes (ca. 4.500 m2 BVO).

    Lees verder..
  • Nieuwe zorgwoningen in Bergen op Zoom circulair gerealiseerd 

    In minder dan een maand tijd heeft zorginstelling tanteLouise in samenwerking met De Meeuw in Bergen op Zoomnieuwe zorgwoningen gerealiseerd voor 48 bewoners met een 24-uurs zorgbehoefte. Met de capaciteitsuitbreiding kwam de zorginstelling tegemoet aan het verzoek van het CZ Zorgkantoor om nog voor het einde van 2016 mee te werken aan het verkleinen van de wachtlijsten voor langdurige zorg in West-Brabant.

    Lees verder..
  • Haags rijksmonument krijgt nieuw leven

    Het voormalige Stationspostkantoor wordt duurzaam getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw. De gemeente Den Haag en de Belgische ontwikkelaar LIFE NV tekenen afgelopen woensdag voor de start van de herontwikkeling.

    Lees verder..
  • Camelot Real Estate ontwikkelt betaalbare studio’s in Sittard

    In hartje Sittard, vlakbij het centraal station, ontwikkelt Camelot Real Estate betaalbare woonruimtes. Het gaat om zelfstandige studio’s en appartementen die volledig gemeubileerd en gestoffeerd worden opgeleverd.

    Lees verder..
  • KPN Toren op Zuid in Rotterdam maakt renovatie door

    Met de uitvoering van de grote uitbreiding en renovatie van de bekende KPN Toren op Zuid in Rotterdam wordt binnenkort gestart. De bouwvergunning is inmiddels verleend en nog dit jaar verhuist KPN haar hoofdkantoorfuncties van Den Haag naar deze Rotterdamse toren met de bekende voorover hellende gevel aan de voet van de Erasmusbrug. V8 architects maakte een ambitieus ontwerp waarmee de KPN Toren op Zuid een aantrekkelijke entree van de Wilhelminapier wordt.

    Lees verder..
  • Plenaire programma C2C-Congress Venlo compleet

    Het plenaire programma van het C2C-Congress Venlo is compleet. C2C-prominenten als Michael Braungart, Roger Cox en Owen Zachariasse betreden het podium om honderden internationale deelnemers te inspireren. Mis deze unieke kans niet en registreer voor het event.

    Lees verder..
  • Parkeergarage in oude Amsterdamse loods

    In een monumentale loods aan de Distelweg in Amsterdam wordt een parkeergarage gebouwd. Alle funderingspalen zijn inmiddels aangebracht. Het bijzondere project bestaat uit de realisatie van een parkeergarage met 169 parkeerplaatsen in een oude machinefabriek uit 1932.

    Lees verder..
  • Noordgebouw in Utrechtse stationsgebied officieel van start

    De bouw van het Noordgebouw in het stationsgebied van Utrecht is gisteren officieel gestart. Daarvoor heeft burgemeester Jan van Zanen van Utrecht de feestelijke handeling verricht. Begin 2014 hadden de gemeente Utrecht en Ontwikkelingscombinatie Noordgebouw Utrecht vof (Dura Vermeer Vastgoed & VORM Ontwikkeling) de ontwikkelovereenkomst gesloten. Vanaf eind 2018 wordt dit dé plek waar ontmoeten, wonen, shoppen, verblijven, kennisdelen en netwerken samenkomen.

    Lees verder..
  • Verduurzaming bedrijfsgebouwen bekaaid af in verkiezingsprogramma’s

    Het verduurzamen van bedrijfsgebouwen komt te weinig aan bod in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen. Dat concludeert de Dutch Green Building Council.

    Lees verder..
  • Eerste huurflat naar nul op de meter

    Voor het eerst worden 48 appartementen in een vijflaags complex nul op de meter gerealiseerd. Het gaat om huurappartementen van Woonstichting ‘thuis in Best, die door BAM Wonen worden gerealiseerd.

    Lees verder..
Terug naar boven