Nieuws


 • Duurzame scholencombinatie in Delft in gebruik genomen

  De nieuwe locatie voor Scholencombinatie Delfland aan de Westlandseweg is eerder dit jaar opgeleverd. Het nieuwe gebouw heeft moderne faciliteiten voor het verzorgen van VMBO onderwijs in techniek, verzorging en commercie. Dankzij zonnepanelen en warmte-/koudeopslag is het een duurzame school geworden.

  Lees verder..
 • Rivers International School Arnhem met Frisse Scholen B

  Een basisschool, middelbare school en kinderdagopvang maken deel uit van de nieuwbouw van de Rivers International School Arnhem. Deze nieuwbouw is gevestigd op een prominente plek in de Arnhemse groeiwijk Schuytgraaf.

  Lees verder..
 • Stadskantoor Hengelo wordt duurzaam en flexibel gerenoveerd

  De gemeente Hengelo heeft de namen bekend gemaakt van de drie partijen voor de renovatie van het stadhuis, nieuwbouw stadskantoor en het totale installatiewerk. Het betreffen de volgende partijen: voor de nieuwbouw van het stadskantoor is Van Wijnen in combinatie met Trebbe geselecteerd, voor de renovatie van het stadhuis is het Koopmans, en voor het installatiewerk van beide gebouwen Croonwolter&dros.

  Lees verder..
 • Eerste duurzame nul-op-de-meter huurflat in Drachten

  Woningcorporatie Accolade in het Friese Drachten is gestart met de verduurzaming van het appartementencomplex Lange West in Drachten. Het wordt de eerste flat die helemaal nul op de meter (NOM) wordt. Op het dak en aan de straatkant van de flat komen zonnepanelen. Rond de zomer is hethet appartementengebouw klaar.

  Lees verder..
 • Mediq bouwt duurzaam distributiecentrum voor medische middelen

  Mediq is gestart met de bouw van een technologisch hoogwaardig distributiecentrum in Bleiswijk. De bouw vindt plaats volgens de BREEAM-duurzaamheidseisen.

  Lees verder..
 • Eindhovense wijk krijgt duurzame boost

  Woningcorporatie Woonbedrijf transformeert samen met bewoners de Eindhovense Aireywijk. Na oplevering van 82 energiezuinige woningen zijn 226 woningen duurzaam gerenoveerd.

  Lees verder..
 • Rotterdamse Club Tropicana wordt kantoor met 100 circulaire werkplekken

  In de voormalige discotheek Club Tropicana in Rotterdam realiseert BlueCity de eerste circulaire werkplekken van Rotterdam. Het kantoorconcept is bedoeld voor innovatieve bedrijven die met hun producten en diensten de groei van de circulaire economie versnellen. 

  Lees verder..
 • Duurzaam distributiecentrum in Hoofddorp in de maak

  Aan de A4 bouwt ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed Segro een duurzaam distributiecentrum. Dit is de eerste stap van de realisatie van een geheel nieuw park met duurzame distributiefaciliteiten.

  Lees verder..
 • In Teuge komt Europa’s eerste 3D-geprint gebouw met zero footprint

  In het Gelderse Teuge start in september het eerste 3D-geprinte gebouw van Europa: De Vergaderfabriek. Het printen van dit gebouw neemt slechts 10 dagen in beslag.

  Lees verder..
 • Parkeergarage in Zutphen met natuurlijk ventilatie en veel daglicht

  In opdracht van NS stations heeft MoederscheimMoonen in een Design & Build met Aan de Stegge Twello en Continental CarParks een parkeergarage in Zutphen gerealiseerd. De P+R ligt naast het NS treinstation van Zutphen en is onderdeel van de wijk Noorderhaven, een voormalig industrieterrein. Het ontwerp van de parkeergarage refereert naar de historische pakhuizen en de oude industrieën die kenmerkend waren op deze plek in de Hanzestad.

  Lees verder..
Terug naar boven