Nieuws


  • Nieuwe sensoren maken Amsterdam ArenA toekomstbestendig

    De Amsterdam ArenA krijgt een nieuw gebouwmanagementsysteem voor het management van de technische systemen in het stadion. Deze moet zorgen voor innovatievere ArenA, die minder energieverbruik heeft en waarbij onderhoud datagestuurd is. Daarvoor hebben BAM Bouw en Techniek en Honeywell een overeenkomst met de Amsterdam ArenA gesloten.

    Lees verder..
  • Leeuwarden ziekenhuis ook in 2017 met gouden milieukeur

    Energiebesparing en lagere energiekosten door eigen energieopwekking en toepassen van duurzame technologieën, LED-verlichting, de aanschaf van veiliger en meer duurzame materialen en producten, efficiënter en veiliger werken en een proactief afvalpreventiebeleid. Dankzij deze maatregelen heeft  het ziekenhuis in Leeuwarden, MCL, ook voor het jaar 2017 het gouden certificaat Milieuthermometer Zorg ontvangen.

    Lees verder..
  • Noorderdierenpark wordt Mensenpark met biobased gebouwen

    De voormalige dierentuin van Emmen, die direct aan de markt in het centrum van Emmen ligt, wordt omgebouwd tot Mensenpark. Daarvoor hebben Powerhouse Company en LAP Landscape & Urban Design de opdracht gekregen om dit vorm te geven. De gebouwen die er naast de landschappelijke invulling komen, zullen gemaakt zijn van biobased materialen. 

    Lees verder..
  • Nieuwe hoofdkantoor Asics in Hoofddorp wordt WELL Gold

    Het nieuwe hoofdkantoor schoenen- en kledingfabrikant Asics in Hoofddorp moet heel gezond worden. Ontwikkelaar RED Company en ontwerper Powerhouse zetten in op WELL Gold en LEED Gold.

    Lees verder..
  • Hooper Architects ontwerpt duurzaam zwembad Valkenhuizen

    Het bureau Hooper Architects uit het Brabantse Oosterhout mag het ontwerp maken voor de nieuwbouw van het Arnhemse zwembad Valkenhuizen. Daartoe heeft de gemeente Arnhem maandag besloten als uitkomst van een (niet openbare) Europese aanbesteding.

    Lees verder..
  • Vier partijen in volgende ronde voor “Healthy Urban Quarter” Utrecht

    De gemeente Utrecht heeft vier consortia geselecteerd die hun plannen mogen uitwerken voor het “Healthy Urban Quarter” in het Stationsgebied: nieuwbouw met als pijlers groen, duurzaam, innovatief en gezond.

    Lees verder..
  • WTC Den Haag dubbel BREEAM-Excellent

    Het World Trade Center The Hague, eigendom van het Office Fund van Bouwinvest, is het eerste multi-tenant gebouw van Nederland dat een BREEAM-NL In-Use Excellent duurzaamheid keurmerk heeft verkregen.

    Lees verder..
  • Open gebouw voor gezamenlijke middelbare school in Hoogeveen

    Na een intensief bouwproject is vrijdag 3 februari in Hoogeveen een opmerkelijk nieuw schoolgebouw: Eduwiek. Deze school voor regulier en speciaal voortgezet onderwijs biedt ieder kind een passende plek voor onderwijs, zorg en begeleiding. Dit onderwijsconcept heeft architect LIAG vertaald in een open en robuust gebouw.

    Lees verder..
  • Energieneutraal flatgebouw in De Bilt

    Eind januari heeft Woningstichting SSW het flatgebouw aan de Van Houtenweg in De Bilt verduurzaamd van energielabel F naar nul-op-de-meterniveau. 

    Lees verder..
  • Duurzame gebouwen grote winnaars  Nederlandse Bouwprijs 2017

    De winnaars van De Nederlandse Bouwprijs 2017 zijn bekend. De prijzen werden in drie categorieën uitgereikt. De winnaars zijn: Renovatie Hoofdkantoor a.s.r., Robotarchitectuur en Rivierpark Ruimte voor de Waal in respectievelijk de categorieën Gebouwen, Bouwmaterialen & -systemen en Civiele Kunstwerken. De publieksprijs ging naar Het 4e Gymnasium.

    Lees verder..
Terug naar boven