Transformatie voor Grote Belastingkantoor Den Haag


  • Transformatie voor Grote Belastingkantoor Den Haag

Het voormalige Grote Belastingkantoor in Den Haag recht tegenover station Hollands Spoor krijgt, na zeven jaar leegstand, een gedaanteverwisseling. De 14.000 vierkante meter kantoorvloer wordt een modern en levendig complex van woningen, hotel en horeca. In het gebouw komen 66 middeldure huurappartementen en 199 hotelkamers. In de plint behouden de huidige supermarkt en horeca hun plek, versterkt met nieuwe bedrijvigheid.

"Niet zo lang geleden was de Stationsbuurt nog noodgebied", aldus wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Wonen). "Inmiddels is het een zeer levendige en aantrekkelijke wijk. De metamorfose van deze zo beeldbepalende leegstaande kantoren betekent opnieuw een geweldige impuls."

Studenten tegenover

Het tegenover zijn grote broer gelegen ‘Kleine Belastingkantoor', dat omgebouwd is tot studentenwoningen, werd afgelopen najaar opgeleverd. Het eveneens nabij gelegen ‘The Y'-gebouw biedt nog voor de zomer woonruimte aan honderden starters en studenten. Ook de openbare ruimte rond het Stationsplein wordt komende maanden verbeterd en verlevendigd.

Behoefte aan middensegment

De kleine zeventig woningen in het Grote Belastingkantoor worden middeldure huurappartementen, variërend tussen de 63 en 150 vierkante meter. "Onder woningzoekenden in Den Haag is er grote behoefte aan huurwoningen in het middensegment", aldus Wijsmuller. "Voor hen, voor het Stationsplein en voor de hele buurt is deze ontwikkeling echt een verrijking. We hebben de Wet Voorkeurswet Gemeente ingezet om regie te kunnen voeren en te voorkomen dat het jarenlang een leegstaand speculatieobject zou blijven. Prachtig dat het nu juist bijdraagt aan de levendigheid. 

Eind 2018 oplevering

Gedelegeerd ontwikkelaar FRED Developers start de bouw volgens de huidige planning in het najaar van 2017. Het getransformeerde Grote Belastingkantoor zal dan eind 2018 worden opgeleverd.

Bron: Gemeente Den Haag

  • E-mail

permalink

Terug naar boven