Dialoogsessie over Deltaplan Duurzame Renovatie tijdens Provada


Tijdens de vastgoedvakbeurs Provada in de RAI Amsterdam organiseert de Dutch Green Building Council op 30 mei een dialoogsessie over het Deltaplan Duurzame Renovatie.

De gebouwde omgeving (woningen en utiliteitsbouw) is in Nederland de grootste vervuiler, meer dan bijvoorbeeld verkeer en industrie. Er zijn hoopgevende ontwikkelingen om gebouwen beter en duurzamer te maken, dat zeker. Maar die kunnen niet voorkomen dat de aarde mede door ons toedoen verder zal opwarmen. Met grote natuurschade tot gevolg. Daarom moet de uitstoot van CO2 drastisch worden gereduceerd. Dat betekent dat er substantieel meer gebouwen in Nederland veel grondiger en in sneller tempo moeten worden gerenoveerd en verduurzaamd.

DGBC wil graag een versnelling op gang brengen in het verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving. Daarom werkt DGBC samen met marktpartijen aan het ontwikkelen van een zogenaamd Deltaplan Duurzame Renovatie. In maart mocht DGBC het initiatief al presenteren aan de Borgingscommissie van het SER Energieakkoord. Het Deltaplan is opgedeeld in acht sectorspecifieke verduurzamingsopgaves. Vervolgens zijn werkgroepen geformeerd voor deze acht sectoren met elk een eigen voorzitter.

Tijdens de dialoogsessie presenteren de voorzitters de routekaarten en gaan ze hierover met elkaar in gesprek. De sessie vindt plaats op dinsdag 30 mei van 13:30 tot 14:15 uur in Forum 1

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: DGBC

  • E-mail

permalink

Terug naar boven