Museum Utrecht na verbouwing eind april weer open


  • Museum Utrecht na verbouwing eind april weer open

Na een verbouwing van drie jaar opent op 22, 23 en 24 april het nieuwe Centraal Museum in zijn volle omvang zijn deuren. Het museum heeft een totale metamorfose ondergaan. Het resultaat is een samenhangend, open museum dat in verbinding staat met zijn omgeving.

Het museum is tot in detail herzien: van entree tot museumtuin. Centraal hierin ligt de nieuwe missie om het publiek te verrijken met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Tijdens het openingsweekend kunnen bezoekers dit voor het eerst ervaren.

Het vernieuwde Centraal Museum staat in het teken van meer openheid en toegankelijkheid voor de bezoeker. De verbouwing raakt het hele gebouw. Deze omvat onder meer een nieuwe entree, winkel, informatiecentrum, museumcafé en evenementenruimte. Tentoonstellingszalen zijn opgeknapt en in oppervlakte vermeerderd. De tuin is opnieuw ingericht en is nu het centrale midden van het totale complex. Door het toevoegen van een bijzondere glazen brug tussen twee bouwdelen is de routing aanzienlijk verbeterd. SODA+ heeft de herinrichting ontworpen en begeleid.

Tuinzaal al opgeleverd

SODA+ heeft fasegewijs de ingrijpende verbouwing gerealiseerd. Al die tijd bleef het museum (grotendeels) open voor publiek. Zo werd in 2014 al de Tuinzaal opgeleverd, de multifunctionele evenementenzaal aan de Nicolaasdwarsstraat. De opening van de entree, museumwinkel, glazen brug en tuin volgde een jaar later. Het recent geopende museumcafé én de nieuwe tentoonstellingszalen op de 2e verdieping markeren de laatste fase van de herinrichting.

Beoordeel het nieuwe museum hier op Happy Building Index.

Bron: Centraal Museum Utrecht

  • E-mail

permalink

Terug naar boven