Noord-Holland op zoek naar leegstaande gebouwen voor herbestemming


  • Noord-Holland op zoek naar leegstaande gebouwen voor herbestemming

Voor het Programma Herbestemming NH is de provincie Noord-Holland op zoek naar markante, leegstaande gebouwen met een monumentale status die een nieuwe kans verdienen. Eigenaren van gebouwen die op zoek zijn naar nieuwe gebruikers kunnen ondersteuning krijgen bij het realiseren van een herbestemming.

De provincie Noord-Holland heeft in de afgelopen zes jaar meer dan tien gebouwen een stap verder geholpen naar een nieuwe bestemming.

Het programma kijkt in 2016 naar de duurzaamheid en het economische rendement van herbestemming, met speciale aandacht voor het industrieel, agrarisch en religieus erfgoed.

Van mei tot september 2016 organiseert Herbestemming NH voor de drie geselecteerde objecten innovatieve cross over sessies waarbij verschillende, bij voorkeur ontwerpende en creatieve, disciplines en bewoners ideeën voor herbestemming van de desbetreffende gebouwen genereren.

Pop-up

Het programma Herbestemming NH richt zich op langdurige herbestemming van erfgoed. In 2016 ondersteunt de provincie ook tijdelijke herbestemmingen. De provincie heeft maximaal 50.000 euro beschikbaar gesteld voor pop up activiteiten.

Aanmelden kan tot 4 april 2016. Op 14 april 2016 worden de geselecteerde opgaven hier bekend gemaakt.

Bron: Provincie Noord-Holland

  • E-mail

permalink

Terug naar boven