Nieuws


  • Amsterdamse scholen krijgen gezonde lucht

    In Amsterdam gaan gemeente en schoolbesturen de schoolgebouwen in de hoofdstad gezonder maken. Daarvoor is € 11,5 miljoen beschikbaar: € 10 miljoen van de gemeente, € 1,5 miljoen van de schoolbesturen. Het uitvoeringsplan is onderdeel van de ambitie om van 2015-2018 111 Amsterdamse schoolgebouwen te voorzien van gezonde lucht. Scholen die in de fijnstofzone liggen, hebben voorrang.

    Lees verder..
  • Nieuw lesgebouw NME Amsterdam energieneutraal en gezond

    Energieneutraal en gezond: dat is het resultaat van het nieuwe natuur- en milieu educatiecentrum (NME) in Amsterdam-Noord. Dit centrum, dat door architectenburea SLA is ontworpen, vervangt twee noodlokalen die gedurende 5 jaar op dezelfde locatie stonden. Het gebouw is ook nog opvallend, omdat het zelf fungeert als lesmateriaal: alle (energetische) duurzaamheidsmaatregelen zijn zichtbaar en beleefbaar.

    Lees verder..
  • Happy Building Index op BNR Duurzaam

    “De ontwikkelde reviewsite HappyBuildingIndex.nl geeft gebruikers een woord om hun gebouwen te reviewen. Daarnaast moet het een stimulans zijn voor beleggers om hun kantoren te verduurzamen.”

    Lees verder..
  • 75% klimaatneutraal dankzij 12.000 zonnepanelen

    Op 8 distributiecentra in Nederland heeft Heineken gezorgd voor in het totaal 12.000 zonnepanelen. Deze hebben een vermogen van 3 megaWatt. De energieproductie staat gelijk aan de energiebehoefte van zo’n 800 huishoudens. 

    Lees verder..
  • Omwonenden profiteren van getransformeerd kantoorpand

    Voor het wooncomplex aan de Rijswijkstraat in Amsterdam-West is een eerste kwaliteitsverklaring uitgereikt. Deze houdt verband met de aansluiting op het stadswarmtenet van Westpoort Warmte.

    Lees verder..
  • Mensen zijn het grootste kapitaal in een gebouw

    Een gezond binnenklimaat stond centraal bij de revitalisatie van het kantoor van Rabobank Eindhoven-Veldhoven aan de Kronehoefstraat in Eindhoven. “Sinds de renovatie zijn luchtkwaliteitsklachten verdwenen en is het energiegebruik voor klimatiseren gehalveerd.”

    Lees verder..
  • Duurzaam vloersysteem voor minder CO2-uitstoot

    Een duurzaam vloersysteem levert een bijdrage aan de besparing van grondstoffen en de vermindering van CO2-uitstoot. Een jaar geleden werd het systeem met succes gelanceerd op de Duitse markt.

    Lees verder..
  • Ziekenhuis ziet energiereductie als een uitdaging

    Er valt veel winst te halen als het gaat over energiereductie in ziekenhuizen. Vooral in oude gebouwdelen en bij het vervangen van apparatuur valt het nodige te scoren. Maar er is een belangrijke complicerende factor: in een ziekenhuis ligt de focus niet op energiebesparing, maar op de gezondheid van de patiënt.

    Lees verder..
  • Veilige plafondoplossing bij seismische activiteit

    Het leveren van veilige bouwconstructies is in aardbevingsrijke gebieden van groot belang. Een plafondoplossing borgt de veiligheid bij seismische activiteit.

    Lees verder..
  • 20 jaar gegarandeerd uitstekend gebouw

    In augustus 2016 opent MFC Atria zijn deuren. Het gebouw huisvest onderwijs, buitenschoolse opvang, mag door de buurt gebruikt worden en is integraal aanbesteed met een prestatiecontract. Daardoor heeft schoolbestuur Voila de komende 20 jaar gegarandeerd een uitstekend gebouw, volledig geëxploiteerd uit rijksvergoedingen.

    Lees verder..
Terug naar boven