Nieuwe hoofdkantoor Asics in Hoofddorp wordt WELL Gold


  • Nieuwe hoofdkantoor Asics in Hoofddorp wordt WELL Gold

Het nieuwe hoofdkantoor schoenen- en kledingfabrikant Asics in Hoofddorp moet heel gezond worden. Ontwikkelaar RED Company en ontwerper Powerhouse zetten in op WELL Gold en LEED Gold.

Voor het nieuwe 11.100 m2 tellende hoofdkantoor zijn sport, gezondheid, samenwerking en transparantie de belangrijkste uitgangspunten. Het ontwerp van Powerhouse Company heeft een efficiënte en flexibele lay-out om de verschillende afdelingen binnen het bedrijf optimaal te ondersteunen, met innovatie en samenwerking als belangrijkste speerpunten. De ruim opgezette, kolomvrije werkvloeren van circa 2.800m2 zijn georganiseerd rondom een genereus en licht atrium.

Gezondheid voorop

De verdiepingshoge ramen zorgen voor een royale daglichttoetreding en bieden uitzicht over de Haarlemmermeerpolder. In het hart van het atrium ligt ‘Asics World’, een unieke en driedimensionale showcase waarin de verschillende merken van het bedrijf worden tentoongesteld. Hier is ook een podium, vergaderruimtes en een designcentrum te vinden. Op de begane grond, bevinden zich diverse functies, zoals een Power Health Bar, de fitnessruimte en een brand store.

Op elke verdieping worden delen van de gevel naar binnen ‘gevouwen’, waardoor er op een vloeiende wijze directe toegang tot de speciale buitenruimtes is. Bij de realisatie van het gebouw worden hoogstaande normen voor gezondheid en duurzaamheid in acht genomen, geheel passend bij de unieke ‘A Sound Mind, In A Sound Body’-filosofie van ASICS.

LEED en WELL

Om de ambitie van een zeer geavanceerd, duurzaam en gezond gebouw te kunnen vervullen is er gekozen voor erkende beoordelingssystemen: LEED voor duurzaamheid en WELL voor gezondheid en welzijn in een buitenom het gebouw. Het ontwerpteam heeft een gebouw gecreëerd dat bijdraagt aan een betere leefomgeving door zuinig te zijn met energie en water, en door CO2-uitstoot te reduceren, maar ook het welzijn van de medewerkers te verbeteren door een gezond leefklimaat.

Oplevering in 2018

Gevestigd in Hoofddorp, Beukenhorst-Zuid, zal het hoofdkantoor deel uitmaken van één van de meest duurzame kantoorparken in Nederland. De bouw begint aanstaande zomer en de verwachte oplevering van het gebouw is in de tweede helft van 2018.

Foto’s: Piktorial

  • E-mail

permalink

Terug naar boven