Nieuw crematorium in Eelderwolde wordt BREEAM Excellent


  • Nieuw crematorium in Eelderwolde wordt BREEAM Excellent

Een crematorium dat BREEAM Excellent gecertificeerd moet worden, daarvoor  is onlangs in het Drentse Eelderwolde de eerste paal geslagen. BAM Bouw en Techniek - Regio Noord bouwt het nieuwe crematorium in opdracht van Respectrum Crematoria.

Zowel het gebouw als het terrein worden gebouwd volgens het duurzaamheidscertificaat BREEAM. Daarbij worden duurzame materialen en technieken toegepast, waardoor het gebouw voldoet aan de duurzaamheidsclassificering BREEAM Excellent.

Drentse Energie-organisatie

Dat is ook de reden waarom de Drentse Energie-organisatie het project mede financiert. De Drentse Energie Organisatie is het Energiefonds van de Provincie Drenthe. Na de realisatie beschouwt de Drentse Energie-organisatie het totale project Ommeland en Stad als icoonproject voor de provincie Drenthe.

Energie-exploitatie

Het project heeft een bouwsom van circa € 6 miljoen. BAM is verantwoordelijk voor ontwerp, bouw en meerjarig onderhoud, inclusief de energie-exploitatie door BAM Energy Systems. Het crematorium staat op een kavel van circa 4 ha en heeft één bouwlaag met een bruto vloeroppervlakte van ongeveer 1.900 m². BAM zal het crematorium naar

Bron: BAM/ Respectrum Crematoria

  • E-mail

permalink

Terug naar boven