Heijmans verduurzaamt bijna 1000 woningen in Groningen


  • Heijmans verduurzaamt bijna 1000 woningen in Groningen

In opdracht van corporatie Lefier uit Groningen renoveert Heijmans in twee jaar tijd bijna duizend woningen. Doel is het wooncomfort verbeteren en de huizen energiezuiniger maken.

Als onderdeel van het programma 'Lefier pakt aan!' investeert de corporatie ruim circa €20 miljoen in de woningen. De investeringen maken deel uit van de €1 miljard die Lefier de komende tien jaar in haar woningbezit steekt.

“Normaliter verduurzamen we de woningen tot nul-op-de-meter”, stelt directeur vastgoed Pieter Witzenburg van Lefier. “Bij deze huizen is dat vaak technisch nog niet mogelijk, doordat het veelal hoogbouw is, maar ze moeten wel nu worden aangepakt.”

Duurzame en energiezuinige renovatie

Ramon van Zijderveld, directeur renovatie en onderhoud van Heijmans: “Recent sloten we een overeenkomst voor de verduurzaming van 312 appartementen aan de West-Indische kade in Groningen. De werkzaamheden starten eind september. En in de Groningse wijk Paddepoel zijn we bezig met het renoveren van 216 appartementen.”

Begin volgend jaar worden 94 woningen in Emmen aangepakt. Daarnaast renoveert Heijmans nog circa 200 woningen in de stad Groningen. Het eerste project uit de samenwerking, 184 appartementen in de Castorstraat in Groningen, is inmiddels naar volle tevredenheid van de bewoners opgeleverd. Van Zijderveld: “Het renoveren van duizend woningen is een omvangrijke opdracht, maar we denken dat we deze projecten binnen twee jaar kunnen afronden.“

Bron: Heijmans

  • E-mail

permalink

Terug naar boven