Hengelo kiest voor nieuwbouw van Stadskantoor in binnenstad


  • Hengelo kiest voor nieuwbouw van Stadskantoor in binnenstad

Na vele jaren van overleggen, ontwerpen, debatten en vragen is het dan echt zover. Er komt een nieuw stadskantoor in de binnenstad van Hengelo. De bouw van het nieuwe stadskantoor moet een krachtige impuls aan de binnenstad geven.

Er wordt al langere tijd onderzoek gedaan naar de huisvesting van het stadskantoor in Hengelo. Er was niet veel draagvlak vanuit de Hengelose gemeenschap voor een nieuw te bouwen stadskantoor. Reden voor de gemeente om meer onderzoek te doen naar alternatieven. De Telgenflat kwam als één van de alternatieven uit de bus.

In opdracht van de gemeenteraad deed het college daarom een vergelijkingsonderzoek tussen huisvesting van het stadskantoor in de Telgenflat of nieuwbouw in Lange Wemen. Uit dit onderzoek blijkt nu dat de jaarlasten van nieuwbouw in Lange Wemen ruimschoots lager ligt dan de Telgenflat. Ook is nieuwbouw gunstiger vanwege de duurzaamheid en de organisatorische gevolgen.

Tegelijkertijd moet het stadhuis een zeer grondige renovatie ondergaan. Na de renovatie van dit rijksmonument is het een ontmoetingsplek voor inwoner, bestuur, politiek en ambtenaren. De openbare ruimte rond stadhuis en stadskantoor wordt opnieuw ingericht: het Burg. Jansenplein en de Langestraat veranderen in een warm en sfeervol gebied. Medio 2018 komen de medewerkers weer terug naar de binnenstad.

Bron: Gemeente Hengelo / RTV Oost

  • E-mail

permalink

Terug naar boven