Duurzame transformatie Element Amsterdam Hotel afgerond


  • Duurzame transformatie Element Amsterdam Hotel afgerond

De laatste hand is gelegd aan de duurzame transformatie van het Element Amsterdam Hotel aan het Gelderlandplein. Het hotel is gerealiseerd in het voormalige kantoorcomplex ‘De Veldert’ in opdracht van Kroonenberg Groep.

Het hoogwaardige ‘long-stay’ hotel is door J.P. van Eesteren compleet ingericht opgeleverd en is gebouwd volgens de internationale LEED 3-Certified duurzaamheidseisen.

In de eerste helft van 2015 werd kantoortoren ‘De Veldert’ volledig gestript; alleen het betonnen casco en de gevels bleven intact. Op 1 juli 2015 startte J.P. van Eesteren met de realisatie van het nieuwe Element Amsterdam Hotel, een hotel met een vloeroppervlak van 8.800 m². In een krappe zeven maanden zijn de indeling en installaties van het complex volledig gewijzigd om de realisatie van het hotel mogelijk te maken.

Het hotel heeft 160 kamers in studiostijl met keukens, een 24-uurs fitnesscentrum, twee vergaderruimtes, restaurant My Place en bar Carrots & Co.

Het Element Amsterdam Hotel is voorzien van een volledig nieuw en duurzaam installatiepakket. Ook vonden tijdens de bouw voortdurend stof- en gasmetingen plaats. Daarmee verliep de bouw zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk. Dennis van Kranenburg, projectmanager J.P. van Eesteren: “Alle verwerkte materialen zijn duurzaam gecertificeerd, van de kitspuit tot aan de gipsplaat. Zelfs de metalstudwanden voor de hotelkamers en de vloeren voldoen aan de duurzaamheidseisen.”

J.P. van Eesteren werkt in Amsterdam ook aan de realisatie van een LEED Platinum-gecertificeerd hotel in de wijk Amstelkwartier.

Bron: J.P. van Eesteren

Zelf dit gebouw beoordelen? Dat kan op deze beoordelingspagina van Happy Building Index. 

  • E-mail

permalink

Terug naar boven