Gestroomlijnde vormgeving voor nieuw hoofdkantoor schuifdak leverancier


  • Gestroomlijnde vormgeving voor nieuw hoofdkantoor schuifdak leverancier

Leverancier van autoschuifdaken, Inalfa Roof Systems, heeft zijn nieuwe hoofdkantoor met productiehal in Venray in gebruik genomen. De nieuwbouw is een gebouw-ensemble geworden met een gestroomlijnde vormgeving, passend bij een bedrijf werkzaam in de automotive industrie, aldus ontwerpers Ibelings van Tilburg Architecten.

Het complex bestaat uit 7.840 m2 kantoor en 16.160 m2 bvo. Warehouse/ productieruimten op een kavel van ca. 42.000 m2. Het nieuwe onderkomen komt pal aan de A73 op industrieterrein “De Hulst 2”. 700 mensen gaan in het nieuwe gebouw werken.

Inalfa Roof Systems is een van de grootste leveranciers van schuifdaken voor de automobielindustrie en beheerst ongeveer 20% van de wereldmarkt. De nieuwbouw voor Inalfa bestaat uit een kantoor en een grote hal. De voorgevel van het kantoor is rond en heeft hier zijn markante entree, vormgegeven als ware het de grill van een auto. De hal ligt direct achter tegen het kantoor aan en schuift daar zelfs gedeeltelijk onder.

Vloeiende lijn

Het gehele ensemble van kantoor en hal heeft afgeronde hoeken. Ook de doorlopende raamstroken, die zorgen voor een prettig werkklimaat en direct contact met de omgeving, beginnen en eindigen met een vloeiende lijn. Deze subtiele ingrepen geven het project mede zijn dynamische verschijningsvorm.

De compacte opzet van het gebouw, in samenspel met het atrium in het hart van het gebouw stimuleert het onderlinge contact en de ‘toevallige’ ontmoeting tussen de medewerkers. Het project is een design en build samen met Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling.

Bron: Ibelings van Tilburg Architecten

  • E-mail

permalink

Terug naar boven