Nieuwe distributiecentrum PostNL zeer duurzaam


  • Nieuwe distributiecentrum PostNL zeer duurzaam

PostNL heeft in Nieuwegein zijn negentiende én meest duurzame pakkettensorteer- en distributiecentrum in Nederland in gebruik. Het pand heeft het BREAAM­-certificaat Excellent, doordat onder meer is geïnvesteerd in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwininstallaties.

Het pand in Nieuwegein van 9.400 m2 is het grootste pakkettensorteercentrum van PostNL tot nu toe en omvat ook een cargo- en pharma & care-hub. In deze geconditioneerde hallen vinden de overslag en distributie van goederenvervoer en medicijnen plaats.

Elk jaar worden er in Nederland meer pakketten verstuurd. Zo bezorgde PostNL vorig jaar 177 miljoen pakketten, 13 procent meer dan het voorgaande jaar. De centrale ligging van het pakkettensorteer- en distributiecentrum in Nieuwegein draagt bij aan de landelijke dekking om zeven dagen per week overal in Nederland pakketten te kunnen bezorgen. Omdat consumenten ook steeds meer grote goederen zoals tuinmeubelen online bestellen, heeft dit sorteercentrum extra faciliteiten voor grote pakketten die niet door de sorteermachine kunnen.

PostNL heeft een speciaal Pharma & Care-netwerk voor geconditioneerd vervoer. Deze nieuwe locatie in Nieuwegein bevat een pharma & care-hub waar temperatuurgecontroleerde overslag en distributie plaatsvindt van medicijnen, naar groothandels, ziekenhuizen, apotheken en verzorgingshuizen. In Nieuwegein zijn er faciliteiten voor temperaturen tussen de 15 en 25 graden en tussen de 2 en 8 graden Celsius. Het groottransport van stukgoederen, pallets en rolcontainers gebeurt vanuit het cargo gedeelte in het pand.

Bron: PostNL

  • E-mail

permalink

Terug naar boven