Nieuwe school in Twello in voormalige veilinggebouw


  • Nieuwe school in Twello in voormalige veilinggebouw

Het Veluws College Twello heeft medio september zijn nieuwe schoolgebouw in het centrum van Twello (gemeente Voorst). In dit gebouw komt voortgezet onderwijs voor mavo, onderbouw havo en vwo voor circa 375 leerlingen.

Het Veluws college was gevestigd in een gedateerd gebouw uit de jaren ‘70 in een woonwijk. Inmiddels is het verplaatst naar het voormalige Veilingterrein, vlakbij station Twello. Met de herontwikkeling van dit terrein is een nieuwe invulling gevonden voor het Veilinggebouw, wat al jaren leegstond.

Voor de ontwikkelingsmogelijkheden langs het spoor en het station stelden we de Leidraad Spoorzone Twello 2030 op. De nieuwbouw van de school past uitstekend in deze visie. De gemeente kocht het Veilingterrein aan waardoor de verplaatsing en nieuwbouw van de school mogelijk was. Hiermee behoudt Twello het voorgezet onderwijs als basisvoorziening.

SteenGoed Benutten

Vanuit het programma SteenGoed Benutten droeg de provincie Gelderland bij aan de herontwikkeling van dit gebied. Met dit programma helpt de provincie om leegstaande plekken in dorpen en steden een opnieuw invulling te geven. Voor de nieuwbouw van scholen is er vanuit de Rijksoverheid weinig geld beschikbaar. De gemeente vroeg daarom om financiële ondersteuning van de provincie. SteenGoed Benutten heeft €400.000 bijgedragen om de verplaatsing van het Veluws College mogelijk te maken.

Bron: Provincie Gelderland

  • E-mail

permalink

Terug naar boven