Bol.com opent duurzaam e-commerce fulfilment center in Waalwijk


  • Bol.com opent duurzaam e-commerce fulfilment center in Waalwijk

Bol.com opende deze week zijn eigen nieuwe fulfilment center in Waalwijk. Het fulfilment center is een van de meest duurzame gebouwen in de Benelux. Eerder dit jaar werd het onderscheiden met een internationale BREEAM award voor duurzaamste bouwproject in de categorie industriële gebouwen.

Het nieuwe fulfilment center biedt ruimte voor zo’n 1 miljoen verschillende artikelen (7 miljoen items totaal) en zal een grote bijdrage leveren aan de meest betrouwbare en snelste levering van e-commerce bestellingen in Nederland en België.

Minder transportbewegingen

Het nieuwe bol.com fulfilment center onderscheidt zich onder andere doordat bol.com en partner PostNL de fulfilment en sortering onder één dak hebben georganiseerd. PostNL gaat vanaf nu zijn sorteerwerkzaamheden in het fulfilment center van bol.com uitvoeren en vanuit deze locatie bezorgen. Dit heeft als voordeel dat het proces van online winkelen aan de achterkant nog efficiënter is ingericht, waardoor de tijd tussen bestellen en bezorgen zo kort mogelijk is en klanten hun bestellingen nog sneller in huis hebben. Het levert daarnaast een verlaging van CO2-uitstoot op omdat er minder transportbewegingen nodig zijn.

Bekroond met internationale BREEAM award

Het ontwerp van het bol.com fulfilment center heeft het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL met de score ‘Outstanding’ behaald. Dit certificaat werd maart jongstleden opgevolgd met een internationale BREEAM award voor het meest duurzame bouwproject in de categorie industriële gebouwen. De vakjury roemde het project met name vanwege de manier waarop de CO2-uitstoot wordt gereguleerd en de focus op een gezonde en prettige werkomgeving voor werknemers.

CO2-neutraal proces

Tijdens de bouw van het bol.com fulfilment center zijn duurzame oplossingen toegepast waarbij gestreefd is naar een CO2-neutraal proces. Voorbeelden van het CO2-neutrale proces zijn het gebruik van windenergie en warmte- en koudeopslag voor de klimaatbeheersing. Voor werknemers is er veel aandacht besteed aan een gunstig werkklimaat; optimale temperaturen, voldoende licht en natuurlijk licht, continue toevoer van frisse lucht, geluidswerende materialen, zachte omgevingskleuren en zoveel mogelijk open werkruimtes.

Het nieuwe fulfilment center is ontworpen door logistiek adviesbureau Groenewout en FKG architecten aan de zaan en is gerealiseerd door aannemer Van Wijnen Rosmalen.

Bron: Bol.com

  • E-mail

permalink

Terug naar boven