Sensoren en data zorgen in ArenA voor 15% minder energieverbruik 


  • Sensoren en data zorgen in ArenA voor 15% minder energieverbruik 

De komende 10 jaar verzorgt BAM Bouw en Techniek het beheer en onderhoud van de Amsterdam ArenA. Hiervoor hebben beide partijen een overeenkomst gesloten.

Als eerste stap start het bouwbedrijf met de aanleg van een nieuw gebouwmanagementsysteem. Met behulp van sensoren verzamelt dit systeem data van de aangesloten apparatuur. Door deze data te analyseren, kan BAM vroegtijdig storingen detecteren. Hierdoor kan het onderhoud plaatsvinden, voordat overlast ontstaat.

Kostenreductie van 15%

Deze sensoren en de meet- en regelapparatuur levert en plaatst BAM in het volledige stadion. Door beschikbare datastromen aan werkprocessen met elkaar te verbinden, kan Amsterdam ArenA effectiever, efficiënter en op nieuwe manieren omgaan met kansen en risico's van gebouwinstallaties. Met behulp van dit nieuwe systeem wil het bouwbedrijf een kostenreductie van zo’n 15% realiseren voor het energieverbruik, onderhoud en facility management van dit stadion.

Platform met technololgische innovaties

In navolging hiervan hebben beide partijen het platform Amsterdam Innovation ArenA opgericht. Samen met andere partners past BAM technologische innovaties toe. Nieuwe technieken, producten en processen moeten van de Amsterdam ArenA een paradepaardje maken op het gebied van data driven operation. Hierbij maakt preventief, protocollair onderhoud plaats voor voorspelbaar, datagestuurd onderhoud.

  • E-mail

permalink

Terug naar boven