Zonnepanelen op Gazelle fietsfabriek in Dieren ook voor omwonenden


Gazelle krijgt de volgens eigen zeggen meest duurzame fietsfabriek van Nederland. Op het dak van de fabriek in Dieren worden vanaf volgend jaar 6.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Huishoudens in de omgeving kunnen profiteren van de groene stroom die Gazelle opwekt.

“Onze fabriek heeft een oppervlak van 20.000 vierkante meter. Ruimte genoeg dus om zonnepanelen te plaatsen”, zegt algemeen directeur Huub Lamers van Koninklijke Gazelle. “Huishoudens hebben niet altijd een dak dat daarvoor geschikt is, terwijl steeds meer mensen wel geïnteresseerd zijn. Met dit project hebben mensen in Dieren en omstreken wél groene stroom en profiteren zij van de voordelen, zonder dat ze zelf ook maar één paneel op het dak hebben.”

Ambassadeurs van duurzaam

Huishoudens die meedraaien in het project investeren in de zonnepanelen en profiteren van de vrijstelling van energiebelasting. Bij storingen en schade dragen huishoudens geen risico; Gazelle neemt de onderhoudskosten voor haar rekening. Gedurende vijftien jaar genieten de huishoudens in het postcodegebied van de voordelen van groene stroom. Uit berekeningen blijkt dat gezinnen bij afname van zonnestroom gemiddeld 300 euro per jaar op de energiekosten besparen.

Lamers: “Het besluit om zonnepanelen te plaatsen, hebben we niet zomaar genomen. We beschikken al over de modernste fietsfabriek van Nederland en willen van deze ook de meest duurzame maken. Inwoners van Dieren, het vertrouwde thuis van Gazelle in al die 125 jaar dat het merk bestaat, moeten een graantje kunnen meepikken. Dat geldt ook voor mensen buiten Dieren met dezelfde postcode. We hopen dat zo veel mogelijk gezinnen net als wij ambassadeur van duurzame energie willen worden.”

Bron: Gazelle

  • E-mail

permalink

Terug naar boven