75% klimaatneutraal dankzij 12.000 zonnepanelen


  • 75% klimaatneutraal dankzij 12.000 zonnepanelen

Op 8 distributiecentra in Nederland heeft Heineken gezorgd voor in het totaal 12.000 zonnepanelen. Deze hebben een vermogen van 3 megaWatt. De energieproductie staat gelijk aan de energiebehoefte van zo’n 800 huishoudens. 

De plaatsing van de zonnepanelen past binnen de ambitie van de bierbrouwer om in 2020 voor de horecadistributie in de grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van nul-emissie transport. De door de zonnepanelen opgewekte stroom wordt namelijk onder meer gebruikt voor het opladen van de accu’s van de 10 elektrische vrachtwagens, die in 2016 voor de vestigingen Amsterdam en Rotterdam gaan rijden.

65% klimaatneutrale distributiecentra

“We zijn al geruime tijd bezig met het vergroenen”, vertelt directeur Jeroen Corver van Heineken Groothandel. “Toen vorig jaar de mogelijkheid zich aandiende om dit zonne-energieproject op onze distributiecentra te realiseren, hebben we die kans direct aangegrepen. Met de aanleg van deze systemen zetten we een enorme stap vooruit in onze ambitie naar een klimaatneutrale groothandel. Met de opgewekte energie kunnen we elektrische vrachtwagens en heftrucks laten rijden en grotendeels voorzien in de stroom die we nodig hebben. Hiermee worden onze distributiecentra voor 75% klimaatneutraal.”

De aanleg van deze panelen is mede gerealiseerd door Heinekens projectpartners SolarAccess en Triodos Renewables Europe Fund. Ze liggen op de distributiecentra in Amsterdam, Houten, Oss, Drachten, Etten-Leur, Rotterdam, Heerlen en Deventer. SolarAccess werkte al eerder met Heineken samen voor de aanleg van 3.680 zonnepanelen op het dak van de brouwerij in ’s-Hertogenbosch en voor projecten in België, het Verenigd Koninkrijk en Italië. 

Foto: De projectpartners voor het Heineken-kantoor in Houten. Van links naar rechts: Jeroen Corver (Heineken), Dany de Zeeuw (SolarAccess) en Vincent van Haarlem (Triodos Renewables Europe Fund).

  • E-mail

permalink

Terug naar boven