Bouw eerste WikiHouse in Nederland officieel gestart


In Almere is begin deze maand de start van de bouw van het WikiHouse in Almere officieel gevierd. Dit bijzondere moment van een even zo bijzonder project – deze woning is het eerste WikiHouse in Nederland - werd met het plaatsen van een eerste paneel gemarkeerd door Tjeerd Herrema, wethouder gemeente Almere.

Tjeerd Herrema, wethouder gemeente Almere: “Tiny houses, en zeker WikiHouses, zijn het summum van betaalbaarheid. Ik zie het echt als een revolutie op de bouw- en woningmarkt. Omdat Almere van oudsher ruimte biedt aan vernieuwende initiatieven op de woningmarkt past het heel goed dat dit eerste WikiHouse hier zijn plek krijgt. Ik verwacht veel van de verdere ontwikkeling.”

Klantgerichter, duurzamer en efficiënter

Ivar Diekerhof, atelierleider bij Het Woningbouwateliler: “'Dit eerste WikiHouse in Nederland in Almere is een voorbeeld van de paradigma shift, die momenteel gaande is in de bouw en laat zien hoe de bouw zichzelf kan vernieuwen en tegelijkertijd vele malen klantgerichter, duurzamer en efficiënter kan werken.” Arjan Deutekom, directeur-bestuurder van GoedeStede vult aan: “Evaluatie van dit experiment moet uitwijzen of een dergelijk concept ook voor sociale woningbouw geschikt is.”

Digitalisering

Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord: “De reden dat Trebbe graag meedoet aan de bouw van het WikiHouse is eigenlijk heel simpel. Het WikiHouse gaat over innovatie, digitalisering en onderwijs. Al die aspecten zijn voor onze branche van vitaal belang, nu en in de toekomst.” De handeling verrichtte wethouder Herrema onder toeziend oog van de mensen die het eerste WikiHouse in Nederland mogelijk maken;, Ivar Diekerhof, atelierleider Het Woningbouwatelier, Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord, Arjan Deutekom, directeur-bestuurder Woningstichting GoedeStede en Vincent Muller namens Stichting WikiHouseNL en andere betrokkenen.

Bron: Trebbe / NOS 

  • E-mail

permalink

Terug naar boven