Zorgcentrum, Zoeterwoude?


Zorgcentrum, Zoeterwoude
Zorgcentrum, Zoeterwoude
Zorgcentrum, Zoeterwoude
Zorgcentrum, Zoeterwoude
Zorgcentrum, Zoeterwoude
Zorgcentrum, Zoeterwoude
  • Locatie Zoeterwoude
  • Oplevering Opgeleverd
  • E-mail

In Zoeterwoude verrees een opvallend gebouw met een rieten dak. Het moderne pand is het nieuwe onderkomen van Emmaus, een van de locaties van WIJdezorg. Vanaf begin 2017 biedt Emmaus ruimte aan 40 ouderen met dementie die langdurige zorg nodig hebben. Deze zorg wordt geboden in een kleinschalige woonvorm waar ouderen in vier groepen van 10 met elkaar wonen. Ook zijn er 40 appartementen gerealiseerd voor mensen die zelfstandig willen wonen en voor ouderen met een somatische zorgvraag. Verder zijn onder meer een restaurant met terras, een kapsalon en een wasserette onderdeel van het complex.

Het zorgcentrum telt 4 bouwlagen. Het skelet bestaat uit prefab wanden/kolommen, kalkzandsteen en airdeckvloeren. De gevels bestaan uit metselwerk en houten geveldelen en worden voorzien van kunststof kozijnen. Het kunstrieten dak geeft het gebouw een mooie landelijke uitstraling. Diverse duurzame maatregelen zijn door DWA getroffen: de warmte- en koudeopwekking vindt plaats door middel van warmte- en koudeopslag en warmtepompen. De kamers worden verwarmd en gekoeld met vloerverwarming en -koeling. De elektriciteit wordt grotendeels opgewekt door de zonnepanelen op de daken. In het gebouw is LED-verlichting toegepast.

Daarnaast heeft DWA Fact WIJdezorg intensief begeleid in een nieuw zorgconcept met facilitronica (domotica en slimme automatisering), waarbij in de zorgwoningen en -kamers flexibel faciliteiten kunnen worden aangeboden en aangesloten. Via een tablet aan de muur kunnen bewoners bijvoorbeeld de zonwering en de verlichting bedienen.

Foto's: Kloet / Stout 

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven