Zadkine school, Rotterdam?


Zadkine school, Rotterdam
Zadkine school, Rotterdam
  • Locatie Rotterdam
  • Oplevering Opgeleverd
  • E-mail

Zadkine is na een grondige renovatie klaar voor de toekomst. De school is succesvol opgeleverd en met enthousiasme in gebruik genomen door leerlingen en leraren. Het moderne Technikon-gebouw van staal, beton en glas is in 1970  door Dura Aannemingsmaatschappij zelf gebouwd. Het huidige Dura Vermeer kreeg de mogelijkheid om het pand – ruim 45 jaar na dato – weer naar de eisen van deze tijd te brengen. Eerder renoveerde Dura Vermeer het naastgelegen deel voor het Grafisch Lyceum.

Projectleider Norbert Lansbergen die de renovatie heeft begeleid, kijkt terug: “Het Technikon-gebouw is na de renovatie weer zo goed als nieuw. Een school waar leerlingen en medewerkers zich weer prettig voelen, en dat heeft een positieve invloed op werk- en leerprestaties. Want dat is ons uiteindelijke doel: een gezonde en toekomstbestendige school opleveren. We zijn trots dat we daaraan ons steentje hebben mogen bijdragen.”

Het gebouw is aangepakt terwijl het in gebruik bleef. “Dat is niet eenvoudig, want terwijl wij het gebouw casco aan het strippen waren, bleven elke dag duizenden leerlingen praktijkonderwijs volgen. Als ergens een examen werd afgenomen, moest het stil zijn,” aldus Lansbergen. De ateliers, kapsalons, bakkerijen en lokalen moesten gewoon toegankelijk blijven. Dat vraagt om nauwe samenwerking, een hele strakke planning en een sterk gefaseerde uitvoering. Het oude restaurant hebben we bijvoorbeeld pas gesloopt toen het nieuwe af was. We werkten met één groot flexibel schuifplan.” Met succes; toen het schooljaar weer begon, kon iedereen weer gewoon aan de slag.

Voeg uw eigen beoordeling toe

 

 

Terug naar boven